LC BELI MANASTIR POSADIO 30 SADNICA U BUDUĆEM PARKU U BELOM MANASTIRU

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 4 travnja, 2012 - 23:28
Članovi LC Beli Manastir u akciji

Provodeći Godišnji Plan rada, LC Beli Manastir se pridružio inicijativi međunarodnog predsjednika udruge Lions kluboava, LCI gospodina Wing Kun Tama, (sadnja 1 milijun sadnica različitog drveća u svim zemljama svijeta gdje su aktivni Lionsi) te, posadio 30 sadnica stabala u subotu 24.03.2012. na prostoru budućeg parka grada Belog Manastira, kako slijedi:

1. picea pungens - srebrna smreka
2. tilia tomentosa - bijela ili srebrna lipa
3. quercus robur - hrast lužnjak
4. acer platanoides - javor mliječ
5. carpinus betulus - grab obični

Potporu akciji dao je grad Beli Manastir i predstavnici Hrvatskih šuma, UŠP Osijek.

Grad Beli Manastir je predložio lokaciju sadnje, dao je logističku potporu a gradonačelnik Ivan Doboš sa najbližim suradnicima (Predragom Stojanovićem i Nikolom Redžepom - dogradonačelnicima te Kornelijom Pacanović - Zvečevac - pročelnicom upravnog odjela za graditeljstvo i stambeno - komunalne poslove) prihvatio se lopate i aktivno pridružio sadnji drveća.

Hrvatske šume su, temeljem dobre suradnje, donirale sadnice i dale stručne savjete i upute oko sadnje. Prostor iza nove ulice Antuna Mihanovića u gradu Belom Manastiru od gotovo četiri hektara biti će budući park grada, sa mnogim sadržajima za djecu i odrasle, a nalazi se uz naselje za mlade obitelji.

Članovi LC Beli Manastir oduševljeno su se odazvali ovoj lijepoj akciji, iskoristili vrijeme za ugodno druženje u prirodi s predstavnicima grada i prijateljima te članovima obitelji. Za svakog člana kluba posađeno je tako po 2 stabla, pretežno listopadnog ali i zimzelenog. Iako mali klub, s puno volje i rada ovaj  put je učinjeno puno za naš grad. Pali su i dogovori za nastavak zajedničke suradnje te ponavljanje ove akcije s bar novih 30 sadnica već na jesen ili  u proljeće sljedeće godine.    

Predsjednik LC Beli Mnastir

Dubravko Krušarovski, dipl. Inž.građ.