KONCERT ŠIBENSKIH LIONSA “ŠIBENIK ZA DICU DALMACIJE“

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 29 travnja, 2013 - 19:45

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku održan je humanitarni koncert ‘Šibenik za dicu Dalmacije’. Lions klub Šibenik, uz potporu ženskog lions kluba Luca, priključio se humanitarnoj akciji prikupljanja sredstava za kupnju monitora za praćenje funkcija mozga novorođenčadi,koji je prijeko potreban Odjelu neonatologije KBC Split.Podsjetimo, riječ je o akciji koja se provodi na razini Regije Jug, Distrikta 126 – Hrvatska.  Tonči Huljić & Madre Badessa, Tedi Spalato, Marko Pecotić Peco ,Saša Jakelić, Branimir Bubica, Klapa Godimenti i Dječji zbor Zdravo maleni bili su zvijezde  humanitarnog koncerta kojem su se odazvali brojni Šibenčani. Voditelj je bio Nikola Urukalo.

-Ovo je  večer za pamćenje u Šibeniku. Počevši od izvođača preko organizacije, pa do same publike. Šibenik odavno nije imao ovako nešto- komentirao je Slaven Jakelić, predsjednik Lions kluba Šibenik.

Zlatni donator ove humanitarne akcije je Općina Primošten sa 10 tisuća kuna, a Grad Šibenik je brončani sponzor sa pet tisuće kuna. Svima koji su se uključili u tu akciju zahvalili su Branko Dragičević, guverner hrvatskog, 126 Distrikta Lionsa –a, te dr. Mirjana Vučinović, s Odjela za neonatologiji u Splitu. Bila je to u svakom slučaju još jedna potvrda suradnje Splita i Šibenika. Svi izvođači nastupili su besplatno i time pokazali da imaju veliko srce i da u potpunosti podupiru ovu akciju lionsa Dalmacije. Posebno velike zasluge pripadaju Tončiju Huljiću, koji je bezrezervno, od samog početka, prigrlio akciju šibenskih lionsa. A vedrom i poletnom glazbom popularni splitski bend Madre Badessa, Tončija  Huljića s njegovim gostima i ostali izvođači  raspjevali su i u plesnom ritmu  „zanjihali“ publiku u šibenskom kazalištu. Bila je to, mnogi su to rekli odmah nakon koncerta,  večer za pamćenje i, što je najvažnije, vrlo uspjela humanitarna akcija šibenskih lionsa.