JEDRIMO PUNIM NJEDRIMA

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 7 svibnja, 2013 - 08:19

Jubilarni 15. Lions cup – „Jedrima protiv droge“ održan je od 03. – 05. svibnja 2013. u creskom akvatoriju uz sudjelovanje 12 posada sastavljenih od članova - jedriličara iz 18 klubova. Predstavljene su bile sve regije našeg Distrikta.

            Svim događanjima nazočilo je gotovo 100 sudionika, članova lionsa  te članova njihovih obitelji.

            I ova tzv. „recesijska“ regata ispunila je sve primarne ciljeve ovog distriktualnog humanitarnog projekta koji se postavljaju pred organizatore, pa i onaj humanitarni. Za to u prvom redu moramo zahvaliti Organizacionom odboru regate, a iznad svega Đeku, Zlatku i Borisu, vrijednim članovima LC Poreč.

            Naime, recesijska bijaše samo po broju prijavljenih posada, dok je u svim ostalim segmentima sačuvala primat najljepšeg godišnjeg druženja lionsa Hrvatske, o čemu najbolje mogu svjedočiti svi sudionici koji su ikada nazočili ovom događanju, pa i ovom.

            Kao i obično za zabavni dio priče su zaduženi slavonci Darko i Kišo koji su svoj program za liječenje duše započinjali u ranim jutarnjim satima, nakon što bi creska klapa „Burin“ već otišla na spavanje.

            A za marende zasluge svima koji su donijeli sa sobom sve moguće delicije (kulena, pršuta, sira, kobasa), a posebno Sandi iz LC Salona za izvrsno pripremljenu veliku „zepter“ teču veprovine koju smo „satrali“ brzinom svjetlosti.

            I ova regata je kao i ona u Šibeniku 2009. godine obilovala lijepim sunčanim vremenom i nedostatkom pravog vjetra za regatavanje. Dva prekrasna sunčana dana, tako da su svi sudionici uvatili i malo kolura.

            Kao kroničar događanja moram navesti nekoliko pikanterija. Već i letimičnim pregledom konačnog plasmana lako je uočiti da su se dvije posade ljepšeg spola plasirale na 2. i 5. mjesto, što je među tradicionalnim muškim posadama unijelo određenu dozu nemira, pa se već počelo razmišljati da se rade paralelno dvije regate i to za muške i ženske posade.

            Posebno kada su na regatnoj bovi pale teške riči. Prijepor je đentlemenski riješen bez uplitanja službenih organa regate.

            Nekoliko riječi zaslužuje i plasman mog matičnog kluba, koji je nakon više vrlo uspješnih godina doživio pravi debakl na regatnom polju, osvojivši posljednje mjesto kako u kvalifikacijskom plovu tako i u utješnom plovu, te sasvim zasluženo osvojio utješnu nagradu. Kuriozitet je svakako da je zbog bolesti našeg Vinka, skiper LC Split bio slavonac.

            Ugodno iznenađenje regate za svih  je posada Plavuša koju čine uglavnom članice tek čarteriranog kluba LC Gea i RC Alenka iz Slatine. Imale su i najljepše majice sa sloganom „Jedrimo punim njedrima“, koji su ponosno utisnule na svojim majicama.

            I na koncu najbolja baza regate. Na pitanje što imamo za večeru konobarica odgovara: „Tradicionalno dalmatinsko jelo štapicada, meso od svinjetine ???“

             Iz priloženih fotografija, koje govore više od milijon riječi pokušajte dokučiti kako nam je bilo, pridružite nam se dogodine i budite dio ovog velikog i lipog šušura.

 

            U nediju ujutro krenuli doma, a burina koliko te voja ...