IZVJEŠTAJ GUVERNERA SA 62. EUROPSKOG FORUMA U SOFIJI

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 2 studenog, 2016 - 21:59
IZVJEŠTAJ GUVERNERA SA 62. EUROPSKOG FORUMA U SOFIJI
U petak i subotu 28 i 29. listopada, kao Guverner Lions distrikta 126 Hrvatska bio sam na 62. Europa Forumu u Sofiji, zajedno sa  suprugom Sanjom.
U petak sam prvi nastup imao na sjednici 'Mediterranean Solidarity Observatory' u svojstvu delegata hrvatskog distrikta. Sjednica je imala slijedeći dnevni red:
1. Uvod i izvještaj Koordinatora MSO PDG Sami Berbari 
2. Aktuelne obavijesti Tajnika-Arhivara PID Massimo Fabio 
3. Izvještaj sa konferencije na Malti : PDG Sami Berbari
4. Prezentacija konferencije u Aleksandriji 2017: VDG Mahmoud El Maghraby 
5. Projekti u tijeku: PDG Aron Bengio 
6. Otvorena debata i usvajanje izvještaja
7. Zaključak Koordinatora PDG Sami Berbari 
 
Sjednicu je posjetio i međunarodni predsjednik Bob Corlew i naglasio važnost Mediteranske konferencije, pogotovo u današnjem kriznom razdoblju tog povijesno toliko značajnog dijela svijeta.
Nakon toga sudjelovao sam na svečanoj sjednici povodom 25-te godišnjice glazbenog natjecanja u sklopu Lions Europa Foruma (Thomas Kuti), te na prvoj sjednici Vijeća (čiji sam član po funkciji), na kojoj su definirani prijedlozi o kojima će se slijedeći dan glasati.
Taj prvi radni dan završen je večerom u nacionalnom stilu domaćina na kojoj je bila nazočna jaka hrvatska delegacija.
Drugi radni dan bio sam na zatvorenom predavanju međunarodnog predsjednika Bob Corlewa, koje je imalo izrazito motivacijski karakter. Nakon toga sudjelovao sam u radu druge sjednice Vijeća, gdje smo glasali o prihvaćanju prijedloga koji su se ticali određenih statutarnih promjena Europa Foruma, naziva i visine nagrada za takmičarski dio Foruma, ukidanja određenih suvišnih tijela Foruma, te promjene sustava glasanja u odnosu na kombinaciju multi-distrikta, single-distrikta i nedistriktnih zona u našoj regiji. Svi su prijedlozi prihvaćeni osim posljednjeg navedenog koji je odbijen.
Nakon toga uslijedilo je svečano zatvaranje Foruma sa prigodnim programom i gala večera na kojoj se pridružilo još 5 članica LC Zrinjevac.
Osim ovih formalnih nastupa u kuloarima je bilo mnoštvo sastanaka i susreta s drugim Guvernerima i Lions dužnosnicima na kojima su razmatrane aktivnosti oko zajedničkih projekata, ali i zajedničkih druženja na distriktualnim događajima.
Forumu bih dao vrlo visoku ocjenu, pogotovo imajući u vidu snagu hrvatske delegacije kakva još nije zabilježena do sada u povijesti naše organizacije u Hrvatskoj.
 
Guverner Goran Šarić