IZVJEŠĆE O BORAVKU VP BARRY J. PALMERA U HRVATSKOJ

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 1 travnja, 2013 - 10:30

Kao što vam je poznato iz prethodne obavijesti, u službenom radnom posjetu našem Distriktu 126 – Hrvatska boravio je prvi dopredsjednik LCI, Barry J. Palmer sa suprugom Anne. U istoj sam vas izvjestio i o planiranim aktivnostima.

            U ovom kratkom izvješću nekoliko detalja o vrlo intenzivnom programu boravka VP u Hrvatskoj.

            Dan nakon završetka 16. Mediteranske Lions konferencije koja je održana u Ljubljani od 21.- 23.03.2013., točnije 24. ožujka 2013. krenuli smo iz Ljubljane prema Zagrebu, gdje nam je Predsjednik Republike dr. Ivo Josipović upriličio prijem za cijelu delegaciju uz nazočnost i Veleposlanice Australije Nj. E. Susan Cox. Susret je protekao u vrlo konstruktivnom razgovoru u kojem se Predsjednik interesirao za naše aktivnosti, a VP je u svom obraćanju u nekoliko navrata isticao potrebu što bolje i tjesnije suradnje, kako bi postigli što značajnije rezultate u pomoći potrebitima. VP je uručio prigodni poklon.

            Nakon prijema otišli smo na radni ručak sa lionsima Regije Sjever, a odmah zatim žurno za Split, obzirom da su vremenske prilike postajale sve gore. Po dolasku u Split organizirana je zajednička večera sa lionsima Splita.

            U ranim jutarnjim satima 25. ožujka nakon kraćeg obilaska Dioklecijanove palače pod stručnim vodstvom akademika Nenada Cambija, Park šume Marjan, te projekata LC Split i LC Dioklecijan, krenuli smo u ured Župana splitsko-dalmatinske županije, gdje nas je primio zamjenik Župana Vicko Haladić i zadržao se s nama u ugodnom razgovoru, te razmijenio poklone sa VP. Prijemu su nazočili i  predstavnici „sedme sile“ koji su pred objektivima kamera postavljali brojna pitanja VP.

            Odmah nakon ručka otišli smo po vrlo lošem vremenu u Dubrovnik, gdje smo navečer u restoranu „Domino“ imali zajedničku večeru i vrlo ugodno druženje sa članicama i članovima dubrovačkih lions klubova.

            Slijedećeg dana 26. ožujka gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić upriličio je primanje za VP i cijelu delegaciju, zadržao se u ugodnom razgovoru i razmijenio poklone.             Nakon toga imali smo kraće razgledanje Grada sa stručnim vodičem.Već u 11.00 sati krenuli smo za Metković gdje nas je primio gradonačelnik Metkovića, Stipe Gabrić Jambo i zadržao se u kraćem razgovoru sa nazočnima, naglasivši da je ponosan što će od sada i Metković imati lions klub. Požurili smo u Arheološki muzej Narona u Vidu, gdje je u nazočnosti VP, članova osnivača  i cijele delegacije održana osnivačka skupština novog LC Metković Narona sa 34 članova osnivača. Jednoglasno su izabrani svi dužnosnici kluba.

            Za vrijeme zajedničkog ručka u hotelu Narona u Metkoviću, vrijedni članovi tek osnovanog kluba započeli su prikupljanjem dobrovoljnih prihoda za prvu humanitarnu akciju kluba, slušni aparat za dječji odjel Opće bolnice u Metkoviću. Akciju je dobrovoljnim prihodom podržao VP i svi članovi delegacije, tako da su domaćini prikupili značajna sredstva. Nakon ručka oko 15.00 sati  srdačno smo se rastali sa VP i brojnom delegacijom koji su nastavili put prema Mostaru i Sarajevu.

            Dakle, rastali smo se  nakon 53 sata vrlo intezivnog druženja sa VP i cijelom delegacijom. Na rastanku, VP i supruga Anne, obećali su nam da će se ponovno vratiti u našu zemlju, vrlo ugodno iznenađeni prirodnim ljepotama i gostoljubivošću domaćina.

            Koristim ovu priliku da se od srca zahvalim svima koji su na bilo koji način pomogli u  vrlo zahtjevnoj organizaciji kratkog boravka VP u Hrvatskoj, te doprinijeli uspješnosti iste. Još jednom se, ovog puta na djelu, potvrdio moj ovogodišnji slogan „slogom do uspjeha“. 

Guverner D-126 Branko Dragičević