Isušivači vlage – poklon Lionsima Hrvatske od Lions distrikta 129 Slovenija stigli na poplavljeno područje

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 16 lipnja, 2014 - 22:04

Guvernerica Saveza udruga Lions klubova Slovenije Alenka Marter, kada je čula za poplavu u Hrvatskoj Posavini, odmah je ponudila pomoć guvernerici Saveza udruga Lions klubova Hrvatske Nadi Arbanas.

Danas je pomoć realizirana. Savez udruga Lions klubova Slovenije donirao je lionsima Hrvatske 53 isušivača koji su sada neophodni potrebni stanovnicima poplavljenih područja kako bi se kuće mogle početi obnavljati. Ovu darovnicu lionsi Hrvatske su primili sa zahvalnošću od bratskih lionsa Slovenije i isušivače predali Crvenom križu Županja na daljnje korištenje.

Hvala Lionsima Slovenije!

Ovo nije prva donacija lionsa poplavljenom području u Hrvatskoj Posavini.

Već do sada je putem Leo  i Lions klubova darivano preko 120 tona razne humanitarne pomoći u hrani,odjeći i higijenskim potrepštinama.

Osim toga, Međunarodna udruga Lions klubova na čelu s predsjednikom Barry Palmerom na zahtjev guvernerice Saveza udruga Lions klubova Hrvatske Nade Arbanas je donirala 60.000,00 dolara za pomoć poplavljenim područjima u Republici Hrvatskoj. Prvi dio od 10.000 dolara uskoro će biti realiziran za hitne potrebe ugroženih obitelji.

I lionsi Republike Mađarske su ponudili pomoć, što znači da poplavljenim područjima ne pomaže samo Hrvatska nego i njeni susjedi.

U Vinkovcima, dne 16. lipnja 2014.god.

Hrvoje Banić, tajnik LC Vinkovci, koordinator Saveza udruga Lions klubova Hrvatske za raspodjelu pomoći u Vukovarsko-srijemskoj županiji