Humanitarna akcija Lions kluba Opatija i Leo kluba Opatija i ovaj put završila uspjehom

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 3 listopada, 2012 - 12:49

Humanitarna akcija Lions kluba Opatija i Leo kluba Opatija, na početku Lions godine, i ovaj puta je završila uspjehom.

U sklopu Bečkog tjedna, kojeg su organizirali grad Opatija i grad Beč od 17.09.2012.g. do 23.09.2012.g., Lions klub Opatija je kroz dvije večeri uspio prikupiti dovoljno sredstava za svoj ovogodišnji glavni cilj humanitarnog rada, a to je nabavka kućnog lifta za dvoje mladih invalidnih osoba iz Veprinca.

U petak 21.09. navečer, LC Opatija i Leo klub Opatija samostalno su organizirali akciju pod nazivom „Na valovima bečkog orkestra, valcera i pjenušaca“. Izuzetno uspjeloj večeri prisustvovalo je oko stotinjak gostiju, koji su uživali u cijelovečernjem nastupu „Original Wiener Strauss Capelle“, bečkih valcera i degustaciji nagrađivanjih pjenušaca „Misal“, poklon vinarije Peršurić iz Istre. Treba naglasiti da su “Original Wiener Strauss Capelle” i škola plesa „Schmidtschläger“ za ovu prigodu također nastupili besplatno.

Posebni dio večeri bio je posvećen desetoj obljetnici bratimljenja LC Opatija i LC Wien – Laudon. Tom prilikom je gradonačelnik Opatije, Ivo Dujmić, uručio prigodan poklon, a naši prijatelji iz Beča našem klubu su uručili ček na 1000 €, u svrhu sudjelovanja u humanitarnoj akciji. Dragi prijatelji LC Wien – Laudon bili su gosti i slijedeće večeri, 22.09.2012.g., kada se održavala kruna bečkog tjedna – Bečki bal.

Bečki bal, ove godine, bilježi osmu godinu održavanja. Nastao je kao rezultat bliske suradnje LC Opatija i LC Laudon. Dogradonačelnica grada Beča naglasila je da je Bečki bal u Opatiji jedan od najbolje organiziranih balova koji se organiziraju pod tim imenom izvan Austrije. Otvoren je uz taktove bečkog orkestra „Original Wiener Strauss Capelle“ i plesnu školu „Schmidtschläger“ iz Beča, a kao posebna gošća bala nastupila je operna diva, mezzosopranistica Martina Tomčić. U prekrasnoj večeri uživalo je više od 350 gostiju, među kojima su bili i predstavnici diplomatskog kora u Hrvatskoj, veleposlanici Austrije i Češke, ali i predstavnici zbratimljenih gradova talijanskog Castel San Pietro Terme, austrijskog Bad Ischla i mađarskog Balatonfureda. Na kraju bala, izaslanica gradonačelnika Graza Siegfrieda Nagla, njegova zamjenica, prenijela je pozdrave gradonačelnika Graza, i njegovu želju za susretom s opatijskim gradonačelnikom Ivom Dujmićem u cilju intenziviranja konkretnije  suradnje između gradova Graza i Opatije.

Balu je prisustvovalo više od četrdesetak Lionsa i njihovih simpatizera širom Hrvatske. Od zapaženih osoba treba spomenuti IPDG prof. Jusufa Šehanovića, Region Chairmane Dražena Melčića i Darka Ćuruviju, goste iz Zagreba i Splita te devet čarter članova LC Opatija. Organizacijom tombole s vrlo bogatim nagradama, LC Opatija, zajedno sa Leo klubom Opatija, uspio je prikupiti sva potrebna sredstva za nabavku planiranog lifta.

LC Opatija i Leo klub Opatija još jednom se zahvaljuju svima koji su pomogli na bilo koji način da ova humanitarna akcija uspije.

 • Na valovima bečkog orkestra, valcera i pjenušaca
 • Na valovima bečkog orkestra, valcera i pjenušaca
 • Na valovima bečkog orkestra, valcera i pjenušaca
 • Na valovima bečkog orkestra, valcera i pjenušaca
 • Na valovima bečkog orkestra, valcera i pjenušaca
 • Bečki bal 2012
 • Bečki bal 2012
 • Bečki bal 2012
 • Bečki bal 2012
 • Bečki bal 2012
 • Bečki bal 2012
 • Bečki bal 2012
 • Bečki bal 2012
 • Bečki bal 2012