Hrvatski Lionsi sudjelovali na 1. Lions Konferenciji Centralne i Istočne Europe u Sarajevu

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 1 srpnja, 2014 - 12:56

Izaslanstvo Lions i Leo Distrikta 126 Hrvatska, u sastavu Dražen Melčić 1.VDG, Goran Šarić 2. VDG i Filip Stipančić ILO, sudjelovali su na 1. Konferenciji Centralne i Istočne Europe Lions Interntionala održanoj od 20.-22. Lipnja 2014. U Sarajevu.

 

Hrvatska delegacija je imala priliku otvoriti Konferenciju filmom o nastradalom području i svojim prezentacijama o brzoj i efikasnoj reakciji svih hrvatskih Lionsa, a posebice Leića u organizaciji i izvršenju pomoći nastradalima u poplavama u Slavoniji.

Posebni dojam je na prisutne, sadašnjeg IP-a Barryja Palmera, 1. VIP-a Josepha Prestona  kao i brojne delegate svih zemalja ostavio Filip Stipančić svojom izvrsnom prezentacijom o Leo Distriktu i njihovom odgovoru na katastrofalnu poplavu.

Program konferencije je bio mješavina raznih interesantnih i korisnih prezentacija i edukacija. Teme su bile, osim poplava u Hrvatskoj, Bosni i Srbiji, Članstvo, MyLCI, seminar za predsjednike klubova, LCIF Quest, važnost mladeži, LCIF Sight/Lions eye health programe, žene u Lionizmu, certificirani Guiding Lion, mentorstvo te korištenje društvenih medija. Kao najvažnije je isticana potreba za identifikacijom, edukacijom i motivacijom novih Lions lidera u svakoj sredini, koji će osigurati prosperitet naše organizacije.

Naravno bilo je i puno prilike za upoznavanje i razmjenu informacija  s novim Lions prijateljima, a naravno bilo je i susreta sa znancima iz prijašnjih foruma. Posebno je bilo intenzivno druženje s delegatima iz slovenskog i makedonskog distrikta kao i sa Lionsima domaćinima iz Bosne i Hercegovine. S njima smo dogovorili da ćemo pokušati održati intenzivniju komunikaciju i suradnju. Naime, posebice Lionizam u BiH je još u inicijalnoj i vrlo osjetljivoj fazi i trebaju pomoć u savjetima i primjeru.

Filip Stipančić je drugo jutro konferencije, poslije doručka i prije zasjedanja iskoristio prisutnost najvišeg rukovodstva Lions International, i zajedno sa Marko Osetom iz Slovenije inicirao i održao sastanak sa IP-om Baryjem Palmerom, 1. VIP-om Joeom Prestonom i svim ostalim prisutnim liderima na temu problema koje smatraju da sprječavaju da LEO klubovi budu još učinkovitiji i prepoznatljivi, te aktivnom doprinosu budućem Lions članstvu. Sastanak je rezultirao zaključcima, a sve daljnje aktivnosti će se provoditi nakon LEO Europa Foruma na kojem će ILO Council uputiti službeni prijedlog za promjene u Oak Brook-u. Ono najvažnije je da su ovime najviši dužnosnici LCI pokazali svoj interes i želju da pomognu LEO članovima u njihovom radu.

Vaš 1. Vice Guverner

Distrikta 126 Hrvatska

Dražen Melčić