Grahijada LC Valpovo-Belišće – praznik Lionisma

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 27 svibnja, 2015 - 09:40

24. svibnja 2015. godine, Lions club Valpovo-Belišće bio je domaćin 6. Grahijade - humanitarne akcije u kojoj se prikuplja novčani prilog namijenjen nagrađivanju učenika Srednje škole Valpovo koji su sve godine srednjoškolskog obrazovanja završili s odličnim uspjehom.

Grahijada je ove godine okupila 14 natjecateljskih ekipa, uz brojne popratne sadržaje. U sklopu ove priredbe nastupili su glazbenici Puhačkog orkestra DVD Valpovo, valpovačke mažoretkinje, Kulturno-umjetničko društva Valpovo 1905 te Dominik Milošević, mladi pobjednik Državnog natjecanja u sviranju bisernice. Posebno treba istaknuti i promotivnu vožnju fijakerom kroz Perivoj dvorca Prandau-Norman koju je domaćin pripremio u suradnji s Konjogojskom udrugom Valpovo.

Prigodnu prodajnu izložbu domaćih proizvoda ponudili su OPG Đurković s ponudom višestruko nagrađivanog kozjeg sira, OPG Kraljik s ponudom domaćeg slavonskog kulena, Udruga pčelara valpovštine s ponudom raznih vrsta meda te tvrtka Čičak d.o.o. s ponudom domaćih kolača, kruha i peciva.

Valpovački odred izviđača „Iovallius“ predstavio je svoj rad, i ujedno se priključio natjecanju u kuhanju graha.

Pobjednici natjecanja su svi oni koji su nastupili na ovoj humanitarnoj akciji i svi oni koji su svojim prilozima pomogli u prikupljanju sredstava za naše odlikaše. Najumješnija kuharska ekipa bila je ekipa Puhačkog orkestra Valpovo s kuharom Tomom  Štruklecom na čelu. Ekipa obitelji Vida iz Donjeg Miholjca i  ekipa Lions kluba Belog Manastira bile su im žestoki suparnici. Nagrade za njih osigurala je tvrtka „Limarija Sebastijan d.o.o.“ iz Belišća. Čestitamo svim kuharima jer su za nas svi oni pobjednici, i naravno, zahvaljujemo sponzoru na nagradama.

Nemamo ni malo sumnje da je humanitarna akcija uspjela, jer je sav grah skuhan u 14 kotlića raspodijeljen za naknadu u vidu dobrovoljnog priloga. Dobrovoljnim su se prilozima pridružili i članovi Lions cluba iz Poreča s uplatom više od dvije kotizacije i članice Lions cluba Zrinjevac s uplatom više od jedne kotizacije. HR4624120091138002030 je račun na koji svi koji to žele mogu uplatiti svoj prilog ovoj akciji uz naznaku: 6. Grahijada - Nagradimo najbolje maturante!

Građani Valpovštine su velikim odazivom humanitarnoj akciji, prema procjeni organizatora njih više od 700, još jednom pokazali svoju spremnost za pružanje pomoći i davanje podrške ovakvim akcijama. Gosti ove humanitarne akcije bili su članovi brojnih Lions klubova iz Hrvatske te lionsi iz Makedonije i Slovenije. Hvala im što su na taj način podržali svoje lions prijatelje iz domaćeg Lions Kluba Valpovo-Belišće. Među gostima su bili i Dario Bognolo - guverner Districta 126 Hrvatska, Dragi Filevski - guverner Districta 132 Makedonija, Jurij Šarman - guverner Districta 129 Slovenija, Marjan Tanuševski predsjednik Lions Kluba Bitola te predsjednik Lions kluba Herakleja iz Bitole Antonio Dimitrovski koji je dan ranije postao pobratimski Lions klub domaćina Lions Kluba Valpovo-Belišće. Svima njima jedno veeeliko HVALA!

Za brojne lionse gradonačelnik Valpova Leon Žulj tijekom prijepodneva organizirao je prijem u Gradskoj vijećnici, gdje im je zahvalio na svim humanitarnim aktivnostima koje poduzimaju i izrazio dobrodošlicu u Valpovo.

Snažnoj afirmaciji Lionsa danas su svoj prilog dali i članovi Lions cluba Kuna iz Osijeka i biciklisti iz Rekreativnog biciklističkog kluba Kotrljaneri iz Osijeka.

U podne je karavana s više od 200 sudionika iz Osijeka preko Ladimirevaca, gdje je Lions Klub Valpovo-Belišće donirao sredstva za kupovinu tri dječja bicikla u akciji „Moj prvi bicikl“, stigla u Valpovo i nakon kratkog zadržavanja nastavila do Belišća. Njihova humanitarna karavana imala je cilj u svakom od odmorišta darovati poneki bicikl s potpunom opremom, pa je tako u Valpovu dar primio predstavnik obitelji Petrović. U Belišću, u Udruzi Zvono, bila je završnica biciklijade „Biciklom za Zvono“. Ondje su, naime, novcem prikupljenim od kotizacija sudionika biciklijade i sponzora darovali pokretnu traku za trčanje i hodanje prilagođenu potrebama osoba s invaliditetom.

Svima koji nisu bili poručujemo, dođite slijedeće godine, a mi ćemo se potruditi biti još bolji domaćini!