Dvije akcije za početak Lions godine

Slika korisnika Ljiljana Škugor
Ljiljana Škugor 30 rujna, 2021 - 15:52

Dvije humanitarne akcije označile su početak rada nove lions godine u Lions klubu Korzo. Za organizaciju nije trebalo puno vremena, svega nekoliko riječi i viber poruka, pa su članice vrlo brzo prikupile velik broj odjevnih predmeta, obuće, školskog pribora, higijenskih i kozmetičkih artikala, dosta hrane, a sakupljena su i novčana sredstva. Dogovoreno, prikupljeno i plasirano na dvije adrese. Jedna je na području Čavli, gdje se obitelji s četvero djece uručilo mnogo paketa i vrećica prepunih potrebnih stvari. Druga adresa je riječki Hospicij "Marija K. Kozulić" gdje se odnijelo dosta toga što treba na takvom mjestu.

Ove dvije akcije samo su dio sveobuhvatnog rada našeg kluba koji je, gotovo nakon dvije godine, nedavno održao i prvi sastanak "u živo". Pauza kao da se nije osjetila jer smo, nakon srdačnih pozdrava, odmah krenuli u konstruktivno nabrajanje svega što nas čeka i što želimo napraviti, a akcija u Čavlima i hospicij, bili su samo početak.  Planova je mnogo i ako dozvole epidemiološke mjere i daljnje ponašanje u korona uvjetima, pred lionsicama je puno posla.

Lili Pirjak, predsjednica Zone i Jadrana Pende, predsjednica Korza, podsjetile su na ono što se dogadjalo pa je spomenuta edukacija u Rastokama, susret guvernera, pismo namjere o suradnji s Rotary klubom Hr. Od naših akcija nastavit će se s pomoći potrebitima, socijalnoj samoposluzi, sigurnoj kući, a posebno je apostrofirana akcija Dajmo im da vide jer je već prerasla u tradicionalnu.