DONATORSKI KONCERT UMJETNOST NAS ČUDESNO POVEZUJE

Slika korisnika Zlatko Janković-Miloš
Zlatko Janković... 29 studenog, 2021 - 09:01

DONATORSKI KONCERT UMJETNOST NAS ČUDESNO POVEZUJE

Donatorski koncert „Umjetnost nas čudesno povezuje“ u organizaciji Povjerenstva za prevenciju nasilja i očuvanje obitelji i u suradnji sa LC kontesa Nera, održan je u nedjelju 21.11. 2021.g. u 19 sati u Maloj dvorani KD V. Lisinskog. Ovaj koncert bio je čudesno nadahnut i neopisivo lijep, dinamičan i svojim optimizmom raspoložio je gledateljstvo. Koncertom je obilježen Međunarodni dan prava djeteta i 25.11. 2021.g. Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Koncertom smo poslali poruku da su optimizam i ljubav nepobjedivi.

Učenici Škole modernog plesa Ane Maletić svojim dinamičnim i lepršavim nastupom „Alisa u školi čudesa“ ostavili su nas bez riječi. Predstavili su svoju školu na najvišoj mogućoj umjetničkoj razini. I to klinci, njih 59 od 10 do 15 godina starosti. Žamor i veselje nastupa u radnom djelu Koncertne dvorane u kojoj sam bila, ponio je i mene.

Posjetitelji su bili oduševljeni, ne samo virtuoznošću mladih učenika, već i nastavku koncerta nadarene Ivane Zovko na klaviru, Gabriele Hrženjak, sopranistice u usponu te Ide Gamulin s glamuroznom izvedbom maštarija Dore Pejačević, L. van Beethovena Für Elize i vlastitom kompozicijom Blues-a za Petrinju.

Guverner Distrikta 126 Hrvatska Jozo Berečić oduševljeno je čestitao izvedbi koncerta, jer je izveden unatoč, velikim teškoćama i aktualnoj teškoj situaciji- sve govori da treba i dalje stvarati i živjeti.

Posebno bi se osobno zahvalila svima koji su mi pružili podršku, posebno predsjednici LC Kontesa Nera Snježani Mrzljak za buket cvijeća i zagrljaj prije koncerta.

Posebna zahvala svim djelatnicima KD V. Lisinskog na ljubaznosti i usluzi.

Koncert je dar obitelji Siniše Bogičevića, teško stradaloj u potresu u Petrinji i tebi Leon sa željom, da prikupljenim sredstvima barem u jednom malom djelu unesemo svjetlo u tvoj život.

Ukoliko netko želi može priložiti donaciju na ž.r. LC Kontesa Nera, Šeferova 8, 10000 Zagreb (OIB48773394574)IBAN:HR4924840081106002488 sa naznakom „za obitelj Bogičević“

Predsjednica Povjerenstva

Roža Milčić