Delegacija Hrvatskih lionsa uspješno prezentirala rad D -126 u Sarajevu

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 1 lipnja, 2015 - 21:49

Hrvatska delegacija u sastavu IPDG Nada Arbanas, DGE Dražen Melčić, budući predsjednik povjerenstva za Guiding Lione Darko Ćuruvija i predsjednik ILO Filip Stipančić sudjelovali su od 29.-31. svibnja na 2. Lions konferenciji za Srednju i Istočnu Europu koja se kao i prošle godine ponovo održala u Sarajevu.

 

I ovog puta je hrvatska delegacija održala najveći broj prezentacija. IPDG Nada Arbanas je imala čak dvije vrlo zapažene prezentacije: jedna se odnosila na upotrebu financijskih sredstava iz LCIF grantova u ukupnom iznosu od USD 65.000, koja smo dobili najviše zahvaljujući njenoj inicijativom i angažmanu, i koja sredstva smo upotrijebili za neposrednu pomoć nakon prošlogodišnjih poplava i za  opremanje škole u poplavljenoj Gunji.

Druga prezentacija se odnosila na novi projekt kojim se traže sredstva od LCIF-a, koji opet „gura“ naša neumorna Nada, a odnosi se na izvrstan projekt „Ponge drvena igračka“, drvena slovarica na Brailovom pismu za slijepu u slabovidnu djecu.

 

Filip Stipančić je u svojstvu predsjednika ILO (Međunarodne LEO organizacije) i na zamolbu međunarodnih Lions dužnosnika, svim prisutnima prezentirao koncepciju i rad te organizacije mladih i odgovarao na mnogobrojna pitanja sudionika.

 

DGE Dražen Melčić je predstavio najveći projekt našeg Distrikta, „Jedrima protiv Droge“ i prikazao fotografije i video sa ovogodišnje regate. Opći je dojam hrvatske delegacije da smo dobili 5-6 novih posada iz nekoliko zemalja (Njemačka, Rumunjska, BiH,Makedonija, Srbija) koje su imale priliku vidjeti kako je bilo lijepo na Murteru i koji su odmah izrazili želju da im se pošalje datum održavanja i poziv.

 

Budući predsjednik povjerenstva našeg Distrikta za Guiding Lionse, Darko Ćuruvija, je, nakon što je odradio u svojstvu trenera edukaciju Lionsa iz regije, produžio svoj boravak u Sarajevu kako bi sudjelovao na edukaciji za Guiding Lione.