D-126 Hrvatska & LCIF zajedno u opremanju osnovnih škola na poplavljenim područjima u Slavoniji

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 20 ožujka, 2015 - 11:25

Obavijest klubovima i članstvu Distrikta 126 Hrvatska

 D-126 Hrvatska & LCIF zajedno u opremanju osnovnih škola na poplavljenim područjima u Slavoniji

 

S posebnom radošću  vas izvještavam da je projekt „Opremimo zajedno Osnovne škole na poplavljenome području“  u samoj završnici. Svečana primopredaja će biti 27.3.2015. godine u Osnovnoj školi “ Antun i Stjepan Radić“ u Gunji s početkom u 14 sati.

Projekt MCAT u visini od 50,000 US$,  realiziran je isključivo sredstvima LCIF-a nakon prihvaćenoga prijedloga projekta 22. listopada 2014. godine i doznake sredstava 23. prosinca iste godine.

Cilj projekta u koji su uključene sve osnovne škole u županjskoj Posavini  je opremiti kabinete fizike, matematikke, kemije, informatike, biologije, zemljopisa i povijesti, prema iskazanim potrebama škola i Ureda za prosvjetu, kulturu i šport Vukovarsko-srijemske županije. U projektu su također osigurana sredstva za nabavu instrumenata dvaju tamburaških orkestara; u osnovnim  školama u Gunji i Račinovcima. Tambure su izgrađene  u poznatoj majstorskoj radionici  Jurković. Pod sloganom „Sport za sve“, nabavljena su određena nastavna sredstva za provedbu nastave tjelesnoga odgoja, što posebno raduje učenike i nastavnike.

Dragi i poštovani Lionsi, vjerujem da je upravo ovakav projekt na tragu istinskoga služenja svojoj zemlji  jer bez obrazovanja naše djece, nema niti napretka u našoj domovini. Hrvatski Lionsi su pokazali veliku solidarnost nakon tragične poplave u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a Međunarodna zaklada Lions klubova ( LCIF ) i ovim projektom šalje jasnu poruku da smo svi mi zajedno „Dio za cjelinu“,  našega jedinstvenoga svijeta u kojem ponosno služimo. 

 

 

Osijek, 12.3.2015. godine                                                           Nada Arbanas IPDG