CLC Koprivnica za vrtić Vrapčić

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 13 travnja, 2013 - 19:36

Lions Campus Club Koprivnica je humanitarna udruga mladih altruista s područja Koprivnice. Iako vrlo mlada udruga, što po godinama svojih članova, što po postojanju, svojim radom svakodnevno doprinosi boljitku podravskog kraja. Udruga broji dvanaestak članova. Planovi udruge Lions Campus Club Koprivnica za 2013. godinu su vrlo opsežni.

Prva u redu humanitarnih akcija je akcija koja je još u trajanju, a povodom blagdana u kojoj se u trgovačkim centrima i prodavaonicama diljem grada, a i šire prikupljaju trajne namirnice koje će se po završetku akcije donirati obiteljima slabijeg imovinskog stanja s djecom kojih nažalost ima sve više. U sklopu ove akcije planira se i kupnja kasica koje će se postaviti u pekarama, ljekarnama i na sličnim prodajnim mjestima u Gradu kako bi se prikupljeni novac donirao potrebitima ili iskoristio za kupnju najpotrebnijih stvari pojedinim obiteljima. Prošle godine po završetku akcije donirano je petnaestak velikih paketa hrane trima socijalno ugroženim obiteljima na prijedlog centra za socijalnu skrb Koprivnica.

Važno je napomenuti kako je ova mlada udruga po prvi puta sudjelovala u natječaju koji je krajem 2012. godine raspisao Grad Koprivnica za dodjelu sredstava udrugama s područja Grada Koprivnice te možemo s ponosom naglasiti kako su joj odobrena sredstva za dvije akcije. Riječ je o gore spomenutoj akciji prikupljanja namirnica tijekom blagdana te akciji kojom se prikupljaju novčana sredstva tijekom manifestacije Podravski motivi, sajma naive i naivnog slikarstva kojim se Koprivnica, ali i Podravina nadaleko ponosi. Na prošlogodišnjim Podravskim motivima prikupljeno je 1,500,00 kn i donirano obitelji čiji dječaci boluju od fenilketonurije, rijetke bolesti nedostatka enzima potrebnog za proces uravnoteženog metabolizma. Također, udruga je sudjelovala i u natječaju raspisanom od strane Koprivničko-križevačke županije, ali se povratna informacija još uvijek očekuje.

Sljedeća u nizu humanitarnih akcija planirana je za mjesec svibanj. Riječ je o aukciji slika poznatih Podravskih slikara kao i amatera s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za kupnju pumpe za infunziju u inkubator za koprivničko rodilište jer djeca su naša budućnost.

U mjesecu studenom slijedi obilježavanje druge obljetnice ovog malog, ali složnog tima održavanjem humanitarne večere i tombole na kojoj će se prikupljati novčana sredstva za one najpotrebitije. Prošle godine prikupljenim novčanim sredstvima kupljena je hrana i higijenske potrepštine za mladića teškog imovinskog stanja, te mu je time barem nakratko olakšan život.

Posljednja, no ne i najmanje važna akcija održavat će se krajem prosinca odnosno za blagdane. Riječ je o humanitarnom turniru u belotu. Na prošlogodišnjem turniru bio je vrlo dobar odaziv te je prikupljeno 1.050,00 kn i donirano dječjem vrtiću „Vrapčič“ u Drnju nedaleko Koprivnice za kupnju potrebne opreme. Jer kao što kaže Wayne A. Madden, predsjednik LCI-a „Svijetu služimo“, tako i ovi mladi ljudi služe svojoj zajednici.