Članovi Leo distrikta održali predavanje o volontiranju srednjoškolcima u B.Manastiru

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 11 ožujka, 2015 - 15:55

U sklopu projekta "Biti bolji- Be better" članovi Saveza udruga LEO klubova Hrvatske, Leo Distrikt 126- Hrvatska u četvrtak, 05.03.2015. g., Nevena Jurić i Dinko Iličić iz Leo kluba Aurora Vinkovaca te Davor Sertić iz Leo kluba Legos Osijek posjetili su Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn Osijek, Ekonomsku i birotehničku školu Osijek i Drugu srednju školu Beli Manastir i pred ukupno oko 110 učenika održali predavanje o volontiranju. 

Cilj je bio potaknuti razvoj kreativnog razmišljanja i vještina te potaknuti mlade na razmišljanje o uključivanju u volonterske aktivnosti. Objasnili su im zašto je volontiranje važno, posebno ako ste uspješni poduzetnik, kako se uključiti te potaknuti mlade na isto u svojoj zajednici!

Leići su predstavili LEO i Lions organizaciju te željeli potaknuti mlade da se zapitaju mogu li svoje slobodno vrijeme provesti kvalitetnije, a da pri tome pomognu onima kojima je to potrebno. Kako pomoći, što znači volontirati, kako potaknuti i unaprijediti humanitarni djelovanje među mladima, međusobno razumijevanje i poštovanje, što napraviti da svi budemo bolji, kako se družiti, a da to druženje ima svrhu i smisao, kako nekoga usrećiti, uljepšati mu dan ili mu barem na kratko pomoći u njegovoj životnoj agoniji,…?

Savez udruga LEO klubova Hrvatske pridružio se edukativno-kreativnom projektu "Biti Bolji – Be Better" koji je usmjeren na poticanje mladih na poduzetničke pothvate nakon završetka srednjoškolskog ili visokoškolskog obrazovanja kroz niz promotivno-motivacijskih i edukacijskih aktivnosti te kampanja koje će se realizirati u 20 škola diljem Hrvatske. Aktivnosti su osmišljene na način kako bi mladima približile ideju poduzetništva kroz interaktivne radionice, predavanja i natječaje.

Leo Distrikt 126 – Hrvatska prepoznao je projekt BB kao presliku dijela začetničke ideje i identiteta samog Leo pokreta u kontekstu obrazovanja i osobnog razvoja za kreiranje budućih lidera svijeta, te ujedno uvidio priliku za promociju volontiranja prezentirajući rad Leo Distrikta formiranjem gore navedenog predavanja "Volontiram, cijenim, vrijedim".

Detaljne informacije o samom projektu Biti Bolji – Be Better, dostupne su na portalu Croinvest.eu: http://croinvest.eu/campaigns/biti-bolji-be-better/