Članice Lions kluba Sveti Vlaho posjetom i tematskim programom obradovale štićenike doma Domus Christi

Slika korisnika Boro Aleksić
Boro Aleksić 28 siječnja, 2023 - 18:26

Divne ste bile, tako iskrene i emotivne! Uljepšali ste nam Dan ki dohodi jednom nami na godište! Dođite nam opet- jednoglasno su poručili štićenici dubrovačkog Doma za starije osobe Domus Christi članicama Lions kluba Sveti Vlaho po završetku prigodnog blagdanskog programa povodom Feste sv. Vlaha.

-I prije smo imali druženja kao što su glazbene radionice i prigodne posjete, maškaravali se i održavali maškareni bal, ali nas je korona 2020 i 2021. godine prilično "vratila unatrag". Ipak, prošlog smo ljeta ponovno počeli više se družiti- rekla je najavljujući program Lionesa ravnateljica doma "Domus Christi" Mirjana Vujnović zahvaljujući im na prigodnom daru - narančama i narančinima te pandišpanju, ali i tematskom programu kojem su oduševljeno nazočili svi štićenici.

-Sudionice današnjeg programa se Brigita Masle Dražinić, Dolores Aleksić, Ankica Džono Boban, Daria Vučijević, Lucija Perojević i ja- kaže predsjednica dubrovačkih Lionsa Lucija Serdarević te dodaje:- Ovo nam je prvi ovakav posjet uz tematski program ovom domu. Dopalo nam se, sretni smo srdačnim i lijepim prijemom gospođa I gospara, štićenika doma, a odlučili smo, sigurno ponovno dolazimo! Čitali smo im prozu i stihove tematski vezane uz Grad i Festu sv. Vlaha kojima su autori Luko Paljetak, Mario Nardelli, Nada Scatolini, Tereza Gović, Brigita Masle, ali i neki nepoznati autori.

-Ovo je za svaku pohvalu! Festa je jednom godišnje, ali bi bilo lijepo da imamo češće ovakvih posjeta- rekao nam je gospar Ivo Kusalić, dok je gospođa Marija Violić oduševljeno dodala:
Ovo je jako lijepi doživljaj za sve nas! Ne samo ja osobno, nego svi bi mi uživali da ovakve programe imamo jednom tjedno ili svakih 15 dana! Uljepšali su nam dan i cijeli blagdanski tjedan, Bože daj da je ovako češće!

Valja priznati: dok su Lionese nadahnuto govorile o festi, u dvorani doma čulo se samo duboko disanje naših sugrađana. Povremeno, čuo bi se tek povik "Živio sveti Vlaho!", a kao odjek skoro svi bi prihvatili "Živio!!!"

Živio sveti Vlaho !

Mi služimo