Bratimljenje LK Šibenik i LK Domžale

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 9 lipnja, 2013 - 22:53

Lions klub Šibenik i Lions klub Domžale potpisali su 8. lipnja  svečanu povelju o bratimljenju, čime je ostvarena dugogodišnja želja jednog i drugog lions kluba o uspostavi dugoročne suradnje, koja bi trebala rezultirati i nekim zajedničkim akcijama. Bratimljenje je održano  u Radomlju pored Domžala, a svečanosti su, uz članove jednog i drugog kluba, prisustvovali  i Alenka Marter, guvernerka Distrikta 129 – Slovenija i 1. viceguverner Jurij Šarman. Povelju o bratimljenju potpisali su predsjednik LK Domžale Benjamin Hafner i predsjednik LK Šibenik Slaven Jakelić, koji su, među ostalim, pročitali i tekst u kojem su istaknuti temeljni postulati ovog svečanog čina i smjernice buduće suradnje.

Inicijativu o bratimljenju hrvatskog i slovenskog lions kluba pokrenuli su Jere Gašperov (LK Šibenik) i Jure Srhoj (LK Domžale),  Slovenac dalmatinskih korijena, kojem su roditelji s otoka Hvara. Sam čin bratimljenja dogovaran je gotovo godinu dana, no ono što je najvažnije i što svakako valja naglasiti, obavljen je u izvrsnoj prijateljskoj atmosferi u kojoj su se članovi LK Domžale potvrdili kao odlični organizatori i izuzetno ljubazni domaćini. Za svoju, sada već lions braću iz Šibenika, organizirali su obilazak Ljubljane i izlet na Bled.

Između dva bratska kluba, koji su i na taj način potvrdili jedan od temeljnih ciljeva lionizma, razmijenjeni su i prigodni darovi. Uz klupska obilježja Šibenčani su svojim slovenskim pobratimima darovali šibensku kapu, travaricu i babić šibenske Vinarije, drniški pršut i akvarel Nevena Jakovljevića  s motivom Šibenika. Uzvratni susret dvaju klubova bit će upriličen tijekom rujna 2013.

Vrijedi napomenuti da je Lions klubu Šibenik ovo bilo treće bratimljenje u njegovoj četrnaestogodišnjoj povijesti. Prije Domžala, šibenski lionsi bratimili su se s lions klubovima iz Rima (Italija) i Poitiersa (Francuska).