Bratimljenje klubova LC Grič i LC Trieste Europa

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 6 travnja, 2017 - 22:19

U Trstu, dana 1. travnja  bratimili  su se klubovi LC Grilč i LC Trieste Europa

LC Grič i LC Trieste Europa na započetu inicijativu past president Rebeke Mesarić Žabčić (LC Grič) i Marca Giacomella (LC Trieste Europa) u Lions godini 2015./16., 1. travnja 2017. godine održali su ceremoniju bratimljenja u Gospodarskoj komori Triesta. Ceremoniju bratimljenja u ime Guvernera Gorana Šarića i Districta 126 vodila je Vesna Boinović Grubić, predsjedica Regije Sjever i Rebeka Mesarić Žabčić, predsjednica Zone I Regije Sjever, a s talijanske strane Guverner Districta 108 TA2 Gianni Dovier i Jadranka Cavcic, predsjednica LC Trieste Europa.

Ceremoniju bratimljenja uveličali  su II Guvernerica Sanja Paprenjak,   koordinatorica za Leo Distrikt Patrizia Milani, članice LC Grič, članovi LC Trieste Europa, članovi LC Novigrad, a  ispred konzulata RH u Triestu, gđa. Nataša Degiuli Kos, te iz ureda Opcine Trietse, gđa. Luisa Polli.

Povelju o bratimljenu potpisali su predsjednica kluba Trieste Europa Jadranka Cavcic i Rebeka Mesarić Žabčić, predsjednica Zone I Regije Sjever te  Guverner  Distrikta 108 TA2 Gianni Dovier a  umjesto Guvernera  D-126, Gorana Šarića, predsjednica Regije Sjever, Vesna Boinović-Grubić.

Lions Klubovi Trieste Europa i Zagreb Grič donijeli su odluku o bratimljenju zbog njihove posebne naklonosti međunarodnim odnosima, uvelike uvjetovane njihovim zemljopisnim položajem te dugom poviješću turističkih posjeta u njihovim krajevima, s jedne strane, te prometom, migracijama i međusobnim kulturnim utjecajima s druge strane. Trst sa svojim okolnim područjem, u kojem je prevladavajuća talijanska etnička skupina u suživotu sa slovenskom manjinom, te uz važnu i ukorijenjenu hrvatsku nazočnost, i Zagreb, srce hrvatske kulture, a ujednom i jedan od farova srednjoeuropske kulture, mogu se smatrati mjestima koji su simbol nove Europe, zajednice miroljubivih i razvijenih naroda. Dva Kluba bratimljenjem ostvaruju prvi od lionističkih ciljeva: “sporazumijevanje i suradnju“ među narodima te će se sastajati i međusobno surađivati u svim inicijativama koje ističu taj cilj. Smatraju da će zemljopisna blizina olakšati njihove susrete i rad na zajedničkom ostvarivanju lionističkih vrijednosti, uz međusobnu razmjenu iskustava.

Druženje bratimljenih klubova nastavljeno je  na svečanoj večeri razmjenom prigodnih poklona, predstavljanjem knjige  I CROATI A TRIESTE,  te je nastavljeno sutradan zajedničkim  razgledom grada Trsta.

We serve

Naši prijatekji izTrsta su stavili ovaj događaj na svoje stranice što se vidi na ovom linku

https://lionsclubtriesteuropa.org/