Božićne čarolije u slastičarnici Mursica 2014. godine

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 15 prosinca, 2014 - 12:43

Svake godine krajem studenoga na sastancima LC Mursa vrije kao u košnici. Približava se blagdan Božića i na redu je naša mala čarolija pečenja najfijnijih božićnih kolačića. Ispečeni pod budnim okom i dirigentskom palicom naj slastičarke Mirjane Jakšić, naši kolačići, ispunjeni radošću druženja i radom vrijednih Mursica, obradovat će sve one koji će ih na Božićnome sajmu u staroj gradskoj jezgri, Tvrđi, kupiti i otvoriti. A miris cimeta, klinčića, đumbira, vanilije i oh, kojih li sve čudesa, zagolicat će im nos i reći: „To je to! Pravi Božić! Ali kako nam je to uspjelo?“

Zahvaljujući našim snagama i brojnim donatorima započelo je desetodnevno pečenje tridesetak vrsta božićnih kolačića, pronađenih na požutjelim stranicama starih kuharica naših majki i baka. Uz čvrstu ruku, pjesmu, malo kuhanoga vina sa cimetom i domaće delicije, šale i priče o različitim dogodovštinama, nizale su se jedna za drugom tepsije kiflica, breskvica, londonerica, medenjaka i svih ostalih slatkih čuda. Dok su jedne pekle i mijesile, druge su oslikavale bočice. Ne, samo mi, već su nam u pomoć pritekli i studenti Učiteljskoga fakulteta vođeni našom Vesnicom i Irellom, Martom i Sofijom.

Daleko je dopirao miris naših kolačića pa je jedno veče u pomoć stigla Danijela Lovoković, odlučila ostati s nama i možda postati nova članica LC Mursa. I neka onda netko kaže da Božić nema čarobnu moć.

Danas je 13. prosinca, blagdan svete Lucije, one koja pronosi svjetlost. U Tvrđi je sunčani, prohladni prosinački dan i na naš štand dolaze poznati i nepoznati. Stigao je predsjednik Regije Istok, Mladen Kajganić sa suprugom i Damir Šterijev, predsjednik Zone 2, također sa suprugom. Predsjednik Regije Istok je našoj predsjednici Mirjani Pajić, uručio značku međunarodnoga predsjednika Joe Prestona i značku našega guvernera, Daria Bognola. Sa sobom su oni i mnogi drugi ponijeli mirisne kolačiće koji će pomoći da darujemo korisnike komune Cenacolo, beskućnike u Domu Sv. Vinka i dvije siromašne obitelji s brojnom djecom. Sretan i blagoslovljen Božić svima!

                                                               Nada Arbanas IPDG i Mirjana Pajić, presjednica LC Mursa

                                                               Mi služimo