3. Sjednica Kabineta D126 Hrvatska, 02.03.2024. g. u Zadru

Slika korisnika Robert Sedak
Robert Sedak 25 lipnja, 2024 - 09:52

Lions D126 Hrvatska u suradnji s Lions klubom Zadar organizira i našu 3. Sjednicu s temom „Lionsi i maligne bolesti kod djece“, naglašavajući važnost podizanja svijesti i pružanja podrške djeci koja se suočavaju s ovim teškim zdravstvenim  izazovima. 

Sjednica je otvorena izuzetno emotivnom i poticajnom predstavom „Ja vidim“ Teatra Farna iz Osijeka. Predstava na umjetnički način problematizira temu malignih  bolesti kod djece.

Kroz niz predavanja i diskusija, stručnjaci iz područja medicine, psihologije i socijalnog rada i  članovi Lions organizacije dijelili su svoja znanja i iskustva. Poseban naglasak stavljen je na ranu dijagnostiku. Psihološku podršku i socijalnu integraciju.

Govornici na sjednici uključivali su:
Anu Radunić, koja je govorila o važnosti podrške i zajedništva u borbi protiv malignih bolesti kod djece.
Mirela Stanić Popović, predstavnica udruge „Krijesnice“, te
Doc.dr.sc.prim. Branka Polić, predstojnica Klinike za dječje bolesti u Splitu, koja je govorila o medicinskim aspektima liječenja malignih bolesti kod djece i važnosti rane dijagnostike.

Nakon tematske sjednice, Lionsi su održali redovitu sjednicu Kabineta pod vodstvom svog najvišeg dužnosnika, guvernera Milorada Stanića. Na sjednici su projicirani planovi za nadolazeće razdoblje, s posebnim naglaskom na daljnje humanitarne aktivnosti i projekte podrške djeci s malignim bolestima.Đ

Na ovoj 3. Tematskoj sjednici Lions klub Zadar obilježio je 25 godina postojanja i djelovanja. Klub je kroz godine svojim radom i angažmanom ostavio značajan trag u zajednici,  te su i ovom prilikom prikupljana sredstva za pomoć potrebitima.

Zaključno, 3. Tematska sjednica u Zadru bila je izuzetno uspješna, pruživši sudionicima vrijedne informacije, nova znanja i inspiraciju za daljnji rad.
Rad sjednice popraćen je značajnim brojem  novinara, te objavljen na raznim portalima

PONOS I SLUŽENJE