25. Međunarodna regata „Jedrima protiv droge“ 17.-20.travnja 2024.g.

Slika korisnika Robert Sedak
Robert Sedak 26 lipnja, 2024 - 17:38

Lions Club International (LCI) Distrikt 126 Hrvatska, pod vodstvom guvernera  D126 HR  g. Milorada Stanića,  u suradnji s marinom “ Frapa“ u Rogoznici, koja je jedna od najljepših marina na Jadranu, organizirao  je  od 17.-20.travnja 2024.g. 25. Međunarodnu regatu  „Jedrima protiv droge“, a koja je imala cilj podići svijest o ovisnosti o drogama, poticati prevenciju te podržavati organizacije posvećene pomoći pojedincima i  zajednicama pogođenim ovim pitanjem.

Ovisnost o drogama globalni je izazov te organizirajući ovaj događaj naša organizacija je nakon uspješno održane 24 regate te ohrabreni prethodnim  uspjesima  organizirala i 25. jubilarnu regatu.

Događaj je postigao izvanredan odaziv  s   43 posade iz 16 zemalja Europe, te oko 400 članova Lions klubova i njihovih gostiju  iz cijele Hrvatske.

Tijekom boravka , održan je okrugli stol s temom „Ekologija i podmorje“ te je time pokriven još jedan od pet ciljeva na koje se LCI  fokusira a što su i naši ovogodišnji ciljevi.  Diskusija je bila usmjerena na očuvanje podmorja i podizanje svijesti o ekološkim pitanjima.

Viceguverner našeg Distrikta 126  Dr. Robert Vulić ,  ujedno i predsjednik organizacijskog odbora ovogodišnje regate, izrazio je veliko zadovoljstvo uspjehom. Naglasio je važnost zajedništva i suradnje u borbi protiv zloporabe droga, kao i značaj očuvanja okoliša. Prikupljena su znatna sredstva koja će biti donirana udrugama koje se bave suzbijanjem i prevencijom ove teške ovisnosti.

Medijska pokrivenost događaja bila je značajna, uključujući trominutni reportažni prilog u udarnom dnevniku HRT-a,  članke ne svim relevantnim portalima te intervju za Slobodnu Dalmaciju.

Regata „Jedrima protiv droge“ još jednom je potvrdila svoju važnost kao sportski i društveno odgovorni događaj, promovirajući zdrav životni stil i ekološku svijest među sudionicima i gostima. Uspješna organizacija i veliki odaziv sudionika svjedoče o važnosti i utjecaju ovog događaja na međunarodnoj razini.

Služimo i ponosimo se!