20. OBLJETNICA LC RIJEKA

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 18 travnja, 2012 - 19:30
Slavljenici

Ove godine Lions klub Rijeka obilježava 20. obljetnicu postojanja nizom manifestacija. Kako nam je rekla predsjednica kluba, prof. dr. Branka Crnković Stumpf, počelo je priznanjem samoga IP Wing Kun-Tama koji je predao svoju osobnu čestitku svim članovima kluba, nastavio se nizom manjih (ali vrijednih) aktivnosti te kulminirao 14. travnja ove godine.

Predsjednica kluba je tom prigodom promovirala posebno izdanje almanaha Lions kluba Rijeka, koji na svoji šezdesetak stranica teksta i fotografija u boji, prisjećanja svih predsjednika kluba tijekom prvih dvadeset godina života, navodi niz aktivnosti i događanja koji su najstariji riječki klub pozicionirali kao jednog od najuspješnijih u regiji, posebice u međunarodnim okvirima. Naime, riječki je klub osnivač Svjetskog dana mira pet zemalja regije (Austrija, Italija, Mađarska, Slovenija i Hrvatska),  LC Rijeka je dao dva guvernera (Olgu i Bojana Šobera) i jednog direktora (Bojana Šobera). Lions klub Rijeka je osnovao 10 klubova u Hrvatskoj i 2 u inozemstvu, bratimljen je sa tri kluba (dva u Italiji i jednim u Oak Brooku) a Natjecanje glazbene mladeži za Grand Prix postao je zaštitni znak ovog kluba u svjetskim okvirima.  

Nakon ovogodišnje završnice natjecanja u Rijeci pred 140 prisutnih ljubitelja glazbe, predsjednica Crnković-Stumpf najavila je i završnu manifestaciju kojom će se obilježiti dvadeseta obljetnica ovog kluba koji je, uz niz priznanja, dobio i Nagradu Grada Rijeke za svoj rad i prepoznatljivost u svojoj sredini. Mjuziklom „Pariški život“ Jacquesa Offenbacha čiji će cjelokupni prihod ići za nabavu pokretne rampa za hendikepirane učenike OŠ Pećine, završiti će se niz proslava kojom je LC Rijeka više nego prigodno obilježio dvadesetu godinu postojanja.

Raison d'etre LC Rijeka je ipak ugoda druženja, zabava i radost. Tako je i bilo na svečanoj večeri održanoj u stožernom hotelu kluba, Grand Hotelu  Bonavija gdje od samog početka klub održava svoje sastanke. Uz ugodnu glazbu, večeru je otvorio zbor OŠ Pećine koji su se na prikladan način zahvalili za svu pruženu ljubav i skrb tijekom posljednje dekade rada riječkog kluba. Plesna grupa „Flame“,        Naslovnica almanaha
dobitnici mnogih nagrada u inozemstvu i domovini uveli su brojne goste u svijet plesa a svakako najveću radost izazvala je kratka škola plesa koju je održala vrsna voditeljica Susan Martin Francis. Dodjela nagrada najboljem paru, završni ples voditeljice škole, ugoda druženja i izvanredna hrana oduševili su brojne goste među kojima posebno ističemo i počasnog gosta Jusufa Šehanovića, guvernera distrikta 126, Leonarda Farabosca, guvernera distrikta 108Ta2, bivšem guverneru Ivica Jakiću, ujedno i osnivaču kluba, mnoge predsjednike klubova i goste iz Slovenije, Italije i Hrvatske. Kulminacija večeri je svakako bila posebna torta sa glaziranim ukrasom, vjernom preslikom poklona kojima je LC Rijeka zahvalio svim čestitarima i osobama koji su zadužili klub tijekom posljednjih dvadeset godina. Ovdje svakako treba spomenuti i vrijedan poklon uručen Bernardu Dejhalli, dugogodišnjem tajniku kluba, osobi koja je bila utemeljiteljem LC Rijeka i od tada do danas samo tri puta nije bio prisutan na sastancima.