2. Sjednica Kabineta D126 Hrvatska, 11.11.2023. g. u Opatiji

Slika korisnika Robert Sedak
Robert Sedak 24 lipnja, 2024 - 08:57

Nastavljajući planirani slijed tematskih sjednica fokusiranih na pet glavnih ciljeva Lions Club International  (LCI) Lions  Distrikt 126, Hrvatska  na svojoj 2. sjednici Kabineta koja je održana  u prelijepoj  Opatiji 11.11.2023.g  s temom „Lionsi o dijabetesu“. Sjednicu je obilježila visoka  stručnost i angažiranost prisutnih, uključujući brojna predavanja, te sudjelovanje  velikog broja Lions dužnosnika.

Posebno smo ponosni na prisustvo europske zastupnice Romane Jerković koja je svojim  izlaganjem dodatno naglasila važnost ove teme. Njezine riječi inspirirale su sve prisutne, naglašavajući potrebu za kontinuiranim radom i edukacijom o dijabetesu.

Na sjednici su otvorena važna pitanja, poput pravilnika o osposobljavanju profesionalnih vozača koji su na inzulinu, te je raspravljano o problematici diskriminacije djece pri upisu u  srednju medicinsku školu, uz sudjelovanje HZZJ medicine rada PGŽ.

Održan je i okrugli stol s predavanjem nutricionistice Vanje Đurica na temu „Skriveni šećeri u namirnicama“. Predsjednik  Povjerenstva za dijabetes dr. Frano Mika, također je održao zanimljivo predavanje.  Iva Kolacio Antonić i Anton Antonić, održali su predavanje o potrebama fizičke aktivnosti osoba pogođenih  dijabetesom. 

Također je snimljen 20-minutni film i spot koji će biti dostupni na You Tubeu. Objavljen je članak u  Novom Listu, te reportaže na različitim portalima.
Poseban trenutak obilježilo je slavlje Lions kluba Opatija povodom 25. godišnjice osnivanja. Na svečanoj večeri uz prisustvo brojnih Lionsa iz cijele Hrvatske, predsjednica LC Opatija Dragica Rosić organizirala je prikupljanje sredstava  za Odjel endokrinologije Dječje bolnice Kantrida, čime smo još jednom pokazali našu predanost humanitarnom radu u zajednici.