1.VG D-126 sudjelovao na Global Leadership Team treningu za buduće Guvernere Distrikta.

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 4 ožujka, 2015 - 10:18

1.VG D-126 sudjelovao na Global Leadership Team treningu za buduće Guvernere Distrikta.

1. Vice Guverner Distrikta Dražen Melčić 6. i 7. Veljače sudjelovao je na Global Leadership Team treningu buduće Guvernere Distrikta.

Ovaj trening je dio priprema za Vice guvernere kako bi što uspješnije obavljali dužnosti i zadatke u predstojećem mandatu Guvernera distrikta.

Prvi puta su na ovaj trening bili pozvani i GMT i GLT Distrikt koordinatori, kao najbliži Guvernerovi suradnici na dva glavna područja Lions Internationala

-          zadovoljstvo i brojnost članstva i

-          educiranost odn. kvaliteta članstva.

Osim osvrta na do sada učinjene on-line vježbe i zadatke, Trening je imao slijedeće glavne teme:

1.       Zadovoljstvo članstva

PDG Rumunjske Mirela Grigorovici održala je interesantnu i korisnu interaktivnu prezentaciju kako postići zadovoljstvo članova kao osnovu njihovog ostanka u klubovima.

2.       Rast i zadržavanje članstva

Ovaj blok treninga je održao PID Miklos Horvath, Area Leader GMT.

Sa trenerom smo se osvrnuli i doradili godišnje ciljeve vezano na zadržavanje i primanje novih članova u Lions organizaciju.

3.       Edukacija i trening članstva

PDG Niels K. Shnecker, i Area Leader GLT održao je trening na temu edukacije članstva i identifikacije mogući budućih lidera Lions organizacije.

Polaznici edukacije, budući Guverneri, su zajedno sa Nielsom napravili reviziju svojih godišnjih ciljeva vezano na edukaciju članstva.

4.       Obilježavanje 100. godišnjice Lions Internationala

Ove lions godine 2014./15. počelo je 4-godišnje odbrojavanje do obilježavanja 100. godišnjice Lions pokreta. Tu veliku obljetnicu Lions International obilježava na način da si je kao najveća svjetska humanitarna organizacija postavila za cilj u te 4 godine služiti ukupno 100 milijuna ljudi na 4 područja:

-            Mladež

-            Vid

-            Glad

-            Okoliš    

Većina Distrikta je već osnovalo povjerenstvo i imenovalo predsjednika tog povjerenstva za obilježavanje 100. obljetnice, kako bi motivirali i potaknuli klubove da svoje aktivnosti usmjere na ta tri područja i da evidentiraju svoje aktivnosti u activity reportu.