18. WTA Makarska Open i Lionsi zajedno za sportaše s invaliditetom

Slika korisnika Edo Kragić
Edo Kragić 9 lipnja, 2024 - 22:38

Distriktualno "Povjerenstvo za prevenciju nasilja i očuvanje obitelji" uključilo se u teniski turnir WTA Makarska Open s humanitarnim tenis turnirom Lionsa "Sportom protiv nasilja". Prikupljena sredstva od svih 7 dana turnira donirati će se sportašima s invaliditetom, članovima Parasportskog saveza Splitsko-dalmatinske Županije. Namijenjena su kupnji laptopa i uredske opreme u prostorijama saveza. Ambijent je bio divan, događaj svjetskih razmjera, a cilj nadasve plemenit. 
Ovaj iznimno vrijedan teniski turnir samo je nastavak dugogodišnje humanitarne aktivnosti Lions tenisačica iz Makarske članica ogranka LC Salona. Tako je 27. travnja humanitarni tenis turnir bio posvećen pomoći djevojčici koja boluje od cerebralne paralize. Prikupila su se značajna sredstva za pomoć i dodatne terapije važne za funkcioniranje osobe s teškoćama. 
Na ovom WTA turniru okupio se veliki broj natjecatelja iz cijelog svijeta. Sudjelovanje lionsa možemo zahvaliti svjetskoj tenis organizaciji i obitelji Lukas koja je sve pripremila na najbolje mogući način. Svakodnevno je bilo više stotina gledatelja, a osobito je bio posječen humanitarni lions turnir "Sportom protiv nasilja", kao i tenis u kolicima. Na taj način je zaokružena još jedna prelijepa priča suradnje Povjerenstva, Lions kluba Salona i Marjan, ali i svih divnih ljudi koji su nam se pridružili u zajedničkom cilju....pomoći potrebitima. 
Služenje i ponos!