1. Sjednica Kabineta D126 Hrvatska, od 08 - 10.09.2023. g. u Našicama

Slika korisnika Robert Sedak
Robert Sedak 21 lipnja, 2024 - 12:51

Na 1. Sjednici Kabineta D126 Hrvatska, od 08 - 10.09.2023. g. u Našicama, učinjen je značajni iskorak u razvoju  našeg Distrikta. Održana je tematska sjednica s temom „Lionsi o sljepoći i slabovidnosti“

Potaknuli smo interes stručne, opće i političke javnosti za to što radimo.
Stručnjaci oftalmolozi i drugi iz redova Lionsa s entuzijazmom su se prihvatili realizacije ove sjednice u suradnji sa predstavnicima Udruga slijepih i slabovidnih kao što je Udruga“ Vinko Bek“  iz Zagreba te Udruga slijepih Našice.
Značajno je bilo prisustvo saborskih zastupnica  Ružice Vukovac i Ermine Lekaj Prljaskaj koje su u Saboru postavile pitanja o statusu braillova pisma, kako nadležnom ministarstvu tako i odboru za ljudska prava. Također radi poboljšanja položaja slijepih i slabovidnih osoba u Gradu Rijeka, od strane vijećnice Ane Trošelj, upućeno je pitanje o statusu slijepih i slabovidnih s ciljem unapređivanja javnog prijevoza.
Sjednici je nazočio i  ambasador Republike Kosovo g. Martin Berishaj.
Nakon sjednice mjesecima su Lionsi diljem Hrvatske održavali  akcije u cilju prikupljanja sredstava i donacija istih Udrugama slijepih i slabovidnih.
Ovom tematskom sjednicom pokazali smo da „Lionsi nisu slijepi na probleme slijepih i slabovidnih“, te da je naša želja pomoći im da stignu tamo gdje su naumili.
Postigli smo i očekivani uspjeh okupljajući se u Iločkom Lions Vinogradu Dobrote. Podijelili stipendije potrebitim učenicima srednje škole u Iloku.

Služimo i ponosimo se time !
Milorad Stanić, Guverner D126