05.12.Međunarodni dan Leo klubova

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 6 prosinca, 2012 - 17:51

Dragi hrvatski Leo i Lions članovi!

Današnji dan po mnogo čemu je poseban, jedan od razloga je da danas slavimo Međunarodni dan Leo pokreta. Stoga svim mojim vrijednim leićima čestitam naš dan!

A zaista Leo pokret, ne samo danas već i mnoge dane u budućnosti, ima razloga za slavlje i ponos. Prošli vikend Leo članovi su sudjelovali na 2. Sjednici proširenoga kabineta Lions Distrikta u Tuheljskim toplicama, te smo također održali drugu po redu sjednicu Saveza Leo klubova Hrvatske. Sjednica je bila dosta produktivna, raspravljalo se o brojnim temama, a brojčano stanje leo članova je bilo čak 28. Svaki klub je ukratko prikazao dosadašnji rad , a ja ću nabrojati samo par stvari: brojne tradicionalne akcije Leo klubova, Leo klub Rijeka dosadašnji prihod od 15000 kn, Leo klub Šibenik prihod od 20000 kn, iznimno jak klub Bura Senj s brojnim akcijama, Leo klub Slatina sa tradicionalnim acijama, Leo klub Čakovec, Poreč, Zagreb, Opatija, Legos i tako još puno, puno više....Posebno mi je drago da su na obje sjednice nazočili novi članovi novoosnovanih Leo klubova Aurora Vinkovci i Zagorje. Upravo je to način kako da novi članovi upoznaju zajednicu i organizaciju u koju su kročili.

Posebni utisak na cijeli vikend ostavio je Charter Night novoga Leo kluba Zagorje. U subotu 01.12.2012. primili smo u naše redove 28 iznimno pametnih, sposobnih i hrabrih pojedinaca koji su odlučili malim stvarima pomoći svojoj zajednici, svojemu susjedu, svojemu prijatelju, svojemu kolegi... koji su odlučili malim stvarima mijenjati svijet. Leo klub Zagorje je svojim dosadašnjim akcijama, usmjerenim na mlade i studente, pokazao iznimnu zrelost u leonističkom djelovanju. Hvala vam za to! Nastavite tako i dalje, želimo vam uspješan rad, mnogo novih dobrih ideja, te ostanite i dalje tako hrabri i poletni kao što ste bili na večeri vašega ustoličenja.

Zagorski vikend smo završili 1. Leo edukacijom koja se održala u nedjelju 02.12. u jutarnjim satima. Teme su bile razne, Valentina Beg, Leo klub Šibenik, govorila je o povijesti Lions i Leo pokreta, Filip Stipančić (ILO) zajedno s Kristijanom Šimičićem, Leo klub Legos, govorili su o odgovornom vođenju organizacije, te su svojim predavanjem imali jak motivirajući učinak kako na leo članove, tako i na prisutne Lions članove. Na kraju sam ja imala predavanje o Leo/Lions odnosu što čini okosnicu našega djelovanja i postojanja te je razvijanje  međusobnih dobrih odnosa iznimno bitno u očuvanju organizacije.

Stoga, dragi leići i dragi lionsi, budite ponosni danas, budite ponosni sutra. Leo pokret iz dana u dan raste u svojemu djelovanju, u svojemu razmišljanju i postaje ono što smo oduvijek govorili, postaje sadašnjost i budućnost naše organizacije!

Sretan vam dan Leo pokreta svijeta!

Do skorog viđenja u našoj Rijeci,

We serve!

To be connected!

Vaša,

Petra Angebrandt