Dosadašnji rezultati rada Povjerenstva za slijepe i slabovidne osobe

Slika korisnika Robert Sedak
Robert Sedak 24 veljače, 2024 - 10:34

Na temelju 1. proširene sjednice Kabineta u Našicama 9.rujna 2023.godine s ciljem poboljšanja i promicanja prava slijepih i slabovidnih osoba Distrikta 126,
povjerenstvo je nastavilo s zaključcima donesenim na sjednici te nastavilo s daljnjim radom.

U tom smjeru saborska zastupnica Vukovec zatražila je očitovanje od Saborskog odbora za zaštitu ljudskih prava i Odbora za socijalnu politiku i mladih da se očituju o dostupnosti institucija  Hrvatskog sabora slijepim i slabovidnim osobama.

AKCIJA - POMOĆ UMIROVLJENIKU KOJEM JE IZGORIO STAN

Slika korisnika Sonja Jelača
Sonja Jelača 23 veljače, 2024 - 14:02

Dragi naši Lionsi, prijatelji, poznanici, dobri ljudi,

pozivamo vas na akciju prikupljanja financijske pomoći našem umaškom sugrađaninu, umirovljeniku ANTONU BARTOLIĆU, iz Danteove ulice 6, kojem je u požaru kompletno izgorio stan, uključujući i krov.

S obzirom da je nastala ogromna šteta, što možete vidjeti i iz priloženih fotografija, molimo sve ljude dobre volje da nam se pridruže u prikupljanju financijske pomoći uplatom donacije na poseban račun za donacije Lions kluba Novigrad HR5324020061100417999 s naznakom „Za Antona Bartolića“.

LC Korzo: predavanje o značaju lionizma

Slika korisnika Ljiljana Škugor
Ljiljana Škugor 21 veljače, 2024 - 21:51

Budućnost lionizma i razlike koje stvaramo u zajednici je u emocionalnoj komunikaciji, u doživljaju, služenju i vođenju, rekao je guverner Distrikta 126. Hrvatska Milorad Stanić na sastanku s članicama Lions kluba Korzo. U inspirativnom predavanju o značaju lionizma guverner je posebno apostrofirao činjenicu da lionizam kao način života znači više ljubavi, ponosa, pažnje, a kad spojimo emocije, intuiciju i želje stvaramo lions kulturu.

Edukacija edukatora za Vještine za adolescenciju u Osnovnoj školi Dežanovac

Slika korisnika Robert Sedak
Robert Sedak 21 veljače, 2024 - 08:49

19. i 20. veljače 2024. godine je organizirana edukacija edukatora za Vještine za adolescenciju u Osnovnoj školi Dežanovac.
Edukaciju je medijski pratio Radio Daruvar kojem je guverner Milorad Stanić dao dva intervjua:
- uloga hrvatskih Lionsa u edukaciji https://www.radio-daruvar.hr/edukacija-u-osnovnoj-skoli-dezanovac-vjesti...

Parone za šapice

Slika korisnika Deborah Voncina Ivanić
Deborah Voncina... 20 veljače, 2024 - 18:44

U ugodnom ambijentu restorana Noštromo u Malom Lošinju, Lions Klub Parone organizirao je izuzetno uspješnu humanitarnu radionicu vegetarijanske kuhinje pod nazivom „Debbie’s Veggies – Parone za šapice“. Ova inicijativa imala je za cilj prikupljanje sredstava i potrepština za udrugu „Šapa u srcu Ogulina“ te tako pridonijeti poboljšanju kvalitete života životinja.

LC Quarneroli i izložba “Hrvati na ledenom moru”

Slika korisnika Milan Ilić
Milan Ilić 17 veljače, 2024 - 21:20

U petak 16.02.2024. u galeriji Juraj Šporer u Opatiji otvorena je izložba „Hrvati na ledenom moru 1872. - 1874.“ u organizaciji Festivala Opatija i Red svetog Jurja - Europski red kuće Habsburško-Lotarinške, Komturaj Istra, te podršku Lions kluba Quarneroli Lovran. Izložba je otvorena od 16.02.2024. i traje do 10.03.2024.

Druženje s Guvernerom i Pastguvernerom u LC Zrinjevac

Slika korisnika Robert Sedak
Robert Sedak 17 veljače, 2024 - 15:26

LC Zrinjevac je bio domaćin Guverneru i Pastguverneru distrikta 126 u utorak 13.2.2024. Bila nam je osobita čast i zadovoljstvo razmijeniti mišljenja i stavove oko zajedničkih tema.

U izuzetno ugodnoj atmosferi smo zaključili da zajedničkim snagama želimo nastaviti zajedničke projekte Lions Vinograd dobrote, koji osigurava školarinu za dvije djevojčice iz Vukovarske županije. Potvrdili smo sudjelovanje u regati i prezentirali naše druge aktivnosti.

Predavanje o malignim bolestima kod djece

Slika korisnika Edo Kragić
Edo Kragić 16 veljače, 2024 - 01:24

Jedan od važnijih Lions fokusa je i borba protiv karcinoma kod djece.

Tako smo danas izvanrednim predavanjima obilježili 15. veljače - Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti.

Okupili smo se sa ciljem podizanja svijesti o ovom važnom zdravstvenom problemu. Govorili smo o snazi i hrabrosti malih bolesnika. O potrebama njihovih obitelji i mnogim drugim važnim pitanjima vezanim uz malignome.

Posjet Hrvatskom zagorju u sklopu novogodišnjih susreta Lions kluba Konjice

Slika korisnika Robert Kuščar
Robert Kuščar 15 veljače, 2024 - 14:07

Posjet smo započeli u subotu 10.2. uz obilazak gospodarstva Cesarec gdje nas je dočekala dobrodošlica i tradicionalne zagorske delicije.

Kušali smo njihovo nagrađivano bučino ulje i ostale domaće proizvode. Više o Farmi Cesarec možete pročitati na: www.opgcesarec.hr

Uslijedio je obilazak  na spektakularnu Seljačku bunu u Donjoj Stubici koju je pratilo više tisuća posjetitelja www.seljacka-buna.com

LC Korzo pomaže Udruzi UZOR

Slika korisnika Ljiljana Škugor
Ljiljana Škugor 15 veljače, 2024 - 10:46

Izložba "Snagom žene"  i donacijska prodaja odjeće, bile su vrlo uspješne akcije koje su provele članice Lions kluba Korzo, a prikupljena sredstva namijenile su Udruzi UZOR. Uz financijsku pomoć DM - a iz Trgovačkog centra ZTC, lionsice su osigurale vrijednu donaciju s kojom su za više stotina eura nabavile kozmetičke, higijenske i kućne proizvode za korisnice o kojima trenutno brine riječka udruga. Inače, Udruga UZOR je sklonište za žene i djecu što su žrtve  nasilja u obitelji, te je savjetovalište za žene koje trebaju njihovu pomoć.

LC Vukovar: 350 zdravstvenih djelatnika u Vukovaru

Slika korisnika Željko Đekić
Željko Đekić 12 veljače, 2024 - 14:52

Lions klub Vukovar, u suradnji s Nacionalnom memorijalnom bolnicom "Dr Juraj Njavro" Vukovar, Veleučilištem Lavoslav Ružička u Vukovaru te Alumni VEVU, organizirao je sada već tradicionalni 9. Znanstveno stručni simpozij dr. Vladimir Emedi povodom obilježavanja Svjetskog dana bolesnika.
Impozantan broj sudionika - više od 350 liječnika, medicinskih sestra, fizioterapeuta, ostalih zdravstvenih i nezdravstvenih djelatnika, volontera i gostiju iz cijele Republike Hrvatske - pratilo je ovaj uživo i virtualni on-line simpozij iz prostorija vukovarske bolnice.

LC Osijek - Održana tradicionalna 30. akcija prodaje krafni pokladnica

Slika korisnika DINKO BUKVIĆ-BULJUBAŠIĆ
DINKO BUKVIĆ-BU... 11 veljače, 2024 - 20:26

Lions club Osijek je u subotu 10.02.2024. održao izuzetno uspješno prikupljanje donacija prodajom krafni / pokladnica. U nizu stožernih akcija Lions cluba Osijek, ovo je ujedno i najstarija te je ove godine održana po jubilarni 30. put.

Ovogodišnja akcija je održana na već uobičajenom mjestu u Donjem gradu ispred dječjeg kazališta Branko Mihaljević u Osijeku.

LC Meridijan – u sklopu kampanje Dan crvenih haljina održan "Crveni buvljak"

Slika korisnika Robert Sedak
Robert Sedak 2 veljače, 2024 - 13:59

U sklopu javnozdravstvene edukativne kampanje Dan crvenih haljina, LC Meridijan organizirao je donatorsku prodajnu akciju "Crveni buvljak" a sva prikupljena sredstva biti će donirana za Hrvatski savez za intervencije pomoću konja.

Hvala svima koju su sudjelovali u ovoj akciji.

WE SERVE

MLADI ZA MLADE – UMJETNOST NA DLANU

Slika korisnika Robert Sedak
Robert Sedak 2 veljače, 2024 - 12:56

Koncert Mladi za mlade, održan 31.01. 2024. u Maloj dvorani KD V. Lisinskog izveli su Laureati natjecanja Lions Grand Prix, Rijeka u organizaciji Povjerenstva za prevenciju nasilja Districta 126, Lions Kluba Kontesa Nera i Hrvatske glazbene mladeži. Jedna od svrha - Umjetnost na dlanu, Mladi za mlade je afirmacija glazbe kao umjetnosti, prezentacija dostignuća mladih, poticaj i podrška  njihovom daljnjem usavršavanju  i njezina humanitarna vrijednost.

Dobrotvorni koncert POP MAGIC Lions club Samobor

Slika korisnika Hrvoje Jurić
Hrvoje Jurić 28 siječnja, 2024 - 10:59

U petak 26.01.2024. s početkom u 19.00 sati u dvorani Centra za mlade Bunker, Samobor, održan je dobrotvorni koncert u organizaciji Lions cluba Samobor. Glazbenu poslasticu priredio nam je ansambl Celeste iz Zagreba koji je svojim sjajnim izvedbama očarao brojnu publiku. U bezvremenskim POP hitovima koji su zvučali drugačije i zanimljivo, uz visoku umjetničku i izvođačku profesionalnost, svi su imali priliku uživati u sjajnom koncertu kao rijetko kada.
Publika je prepoznala i nagradila ljepotu glazbenog doživljaja dugotrajnim stojećim pljeskom.

LC Osijek – Marinu Pajiću uručena plaketa/nagrada Melvin Jones

Slika korisnika DINKO BUKVIĆ-BULJUBAŠIĆ
DINKO BUKVIĆ-BU... 24 siječnja, 2024 - 16:02

Od 1973. godine dodjeljuje se nagrada koja nosi ime osnivača LC International, Melvina Jonesa. To je priznanje za velikodušnost, predanost humanitarnom radu i posvećenost drugima. Melvin Jones je najvažnije i najznačajnije priznanje te najviša čast članovima Lionsa koji su pridonijeli u LCIF fond.

Stranice