Kros na ponos vukovarskih lionsa

Slika korisnika Željko Đekić
Željko Đekić 15 svibnja, 2022 - 23:28

Po lijepom i sunčanom vremenu Lions klub Vukovar je u subotu 14. svibnja 2022. godine u Park šumi Adica u Vukovaru organizirao već tradicionalnu sportsko-rekreativno-humanitarnu akciju „5. Vukovarski kros – Hrvatskoj na ponos" pod motom „Trčim i pomažem".

Projekt Lions kluba Vukovar koja promovira sport, druženje, natjecanje, zdrav način života, boravak u prirodi te humanitarni aspekt - pomoć potrebitima.

Dječje igralište za korisnike sigurne kuće

Slika korisnika Zrinka Sočković
Zrinka Sočković 14 svibnja, 2022 - 18:31

NCLC Varaždin Millennium donirao je sigurnoj kući u našem gradu opremu za dječje igralište (tobogan, ljuljačka, kićica) kako bi uveselili najmlađe korisnike. 

Nakon toga smo podržali utrku koja se danas održavala u Varaždinu pod motom STOP nasilju nad ženama. Naša članica Vlatka pridružila se utrci kao trkačica i otrčala 4.8 km!

LC Zrinjevac donirale Dom za starije i nemoćne osobe Centar

Slika korisnika Maja Ozmec_Ban
Maja Ozmec_Ban 14 svibnja, 2022 - 07:34

Predsjednica Kluba je 10.5.2022. posjetila Dom za starije i nemoćne osobe Centar i uručila donaciju pelena i lijekova.

Time se nastavila suradnja LC Zrinjevac i korisnika Doma. Podsjećamo ove godine smo im donirale knjige i to više od 300 naslova, uglavnom novije beletristike, mekog uveza, kako bi korisnicima bilo lakše knjigama manipulirati.

Služimo!

LC Korzo - završila akcija "Dajmo im da vide"

Slika korisnika Ljiljana Škugor
Ljiljana Škugor 13 svibnja, 2022 - 10:14

Članice Lions kluba Korzo privele su kraju svoju tradicionalnu i već dobro poznatu akciju "Dajmo im da vide" što se provodi svake godine uz Međunarodni dan bijelog štapa. Tada se uz pomoć trgovina ghetaldus, optika Šahini i nekoliko ljekarni na području Primorsko goranske županije skupljaju dioptrijske naočale, a šalju se slabovidnim i slijepim osobama u Africi. Kako se kroz našu akciju sakupi prilično naočala, a i brojni naši sugrađani doniraju velik broj dioptrijskih pomagala koja njima više ne trebaju, akcija se protegne do proljetnih mjeseci.

Kirvaj u Brodu

Slika korisnika Suzana Mihelčić
Suzana Mihelčić 12 svibnja, 2022 - 13:00

Lavice su kirvaj otračile,

svoje goste lijepo počastile!

8. svibnja klub je organizirao prvi "Kirvaj u Brodu", humanitarnu akciju s ciljem skupljanja sredstava za Udrugu slijepih i slabovidnih Brodsko-posavske županije i za Ljetni kamp za djecu i mlade sa šećernom bolešću Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga.

U Oprisavcima smo ugostili oko stotinu "lavova" i prijatelja kojima smo pokazali ljepote zaštićenog krajobraza Gajna, i prezentirali svu raskoš slavonske kulture i tradicije.

LC Zrinski Čakovec izabrao novo rukovodstvo kluba za razdoblje 2022./2023.

Slika korisnika Željko Palašek
Željko Palašek 12 svibnja, 2022 - 10:59
Skupština LC Zrinski Čakovec

U srijedu 11. svibnja 2022. je održana skupština LC Zrinski Čakovec i izabrano novo rukovodstvo kluba za lions godinu 2022./2023.: Izabrani su: Željko Palašek, predsjednik; Sonja Tošić Grlač, 1. dopredsjednica; Nina Dražin Lovrec, 2. dopredsjednica; Gordan Vrbanec, tajnik; Ljiljana Magdalenić, rizničarka;

Pozivnica za 5. Vukovarski kros - Hrvatskoj na ponos 2022. godine

Slika korisnika Zlatko Janković-Miloš
Zlatko Janković... 11 svibnja, 2022 - 11:07

Dragi Lions prijatelji,

Lions klub Vukovar organizira tradicionalnu sportsko-rekreativno-humanitarnu manifestaciju 5. Vukovarski kros – Hrvatskoj na ponos – Trčim i pomažem.

Ova tradicionalna humanitarna priredba osoba svih dobnih skupina i uzrasta te svih psihofizičkih sposobnosti, održat će se u subotu 14. svibnja 2022. godine s početkom u 10 sati u Parku-šumi Adica u Vukovaru.

Akcija pomoći NCLC „Kuna“ i posjet guvernera Districta -126 Joze Berečića obitelji u potrebi

Slika korisnika Snježana Rimac-Drlje
Snježana Rimac-Drlje 10 svibnja, 2022 - 13:46

Guverner Districta -126 gospodin Jozo Berečić jučer je posjetio obitelj u potrebi i  upoznao se s rezultatima akcije pomoći  koju NCLC Kuna uspješno  za njih provodi od prosinca 2021. godine.

Baka Ana i unuka Biljana žive u trošnoj kući bez sanitarnog čvora. Iako bolesna, gospođa Ana je sama dozidala prostoriju namijenjenu za kupatilo i malu sobicu za unuku o kojoj brine, ali sama nema sredstava da završi taj posao.  Pomoću donacija Districta, tvrtki i pojedinaca do sada smo zamijenili dio krova i zabata koji su prokišnjavali, a napreduju i radovi u sobi i kupatilu.

Stranice