LC Poreč u posjetu Domu za starije i nemoćne osobe Poreč

Slika korisnika Zlatko Janković-Miloš
Zlatko Janković... 15 ožujka, 2023 - 15:28

LC Poreč u posjetu Domu za starije i nemoćne osobe Poreč

LC Poreč je u povodu 8.ožujka Dana žena posjetio Dom za starije i nemoćne osobe Poreč i uručio prigodne poklone. Svim korisnicama usluga Doma kao i svim ženama djelatnicama Doma Predsjednik boris Jugovac je čestitao Dan žena i uručio cvijeće , a zamjenici direktorice i četiri uokvirene grafike koje će krasiti zidove Doma.

Proslava Dana žena je nastavljena uz prigodan program i dobro raspoloženje.

Svečana proslava 25. obljetnice LC Marjan

Slika korisnika Branka Polić
Branka Polić 13 ožujka, 2023 - 01:07

Četvrt stoljeća je iza članica LC Marjan, a u srcu su još mlade, spremne za izazove novog doba uz lionističku dušu otvorenu svima potrebitima. Svečani sastanak je prošao prema protokolu i u duhu lionizma, a za to se pobrinula divna članica PDG Tanja Uglešić koja je i pročitala čestitku međunarodnog guvernera. DG Aleka Konića je dostojno prezentirala PDG Vinka Mitrović. Predsjednici zona, Tamara Matić i Damir Aviani uveličali su skup, a predsjednica LC Marjan Vesna Marković je bezprijekorno koordinirala sva događanja. Kodeks Lionsa pročitala je Anita Filipović.

Uspješno okončana akcija LC Samobor „Kovanica dobrote“

Slika korisnika Hrvoje Jurić
Hrvoje Jurić 11 ožujka, 2023 - 10:40

Kako smo i najavili, krajem prošle godine počela je akcija LC Samobor „Kovanica dobrote“ koja je uspješno okončana sredinom veljače 2023. Ovom priliko zahvaljujemo svima koji su se aktivno uključili u akciju i u svojim prostorima prikupljali kovanice, kojih je u konačnici bilo više od 250 kilograma, odnosno nakon brojanja više od 4000 €. Sredstva prikupljena u akciji donirat će se Udruzi „Nova budućnost“ iz Samobora, koja skrbi o djeci s neodgovarajućom roditeljskom skrbi.

Četvrta sadnja drveća u organizaciji Lions kluba Nasta Rojc

Slika korisnika Natalija Vodopija
Natalija Vodopija 10 ožujka, 2023 - 13:05

Lions klub Nasta Rojc se i ove godine, po četvrti put, pridružuje akciji Hrvatskih šuma pod nazivom "U proljeće PRVO posadi DRVO". Sadnja  će se odvijati u šumama oko mjesta Fuka, u općini Gradec. Okupljanje je u mjestu Cugovec ispred caffe bara Fenix između 08,30 i 9 sati sati.  Sudionici trebaju doći u odgovarajućoj obući i odjeći i ponijeti rukavice. Kroz tu akciju neće se samo pošumljavati, već se i družiti, a steći će se i temeljna znanja iz područja šumarstva. Akciji će se pridružiti i članovi drugih Lions klubova, prijatelji kluba i svi ostali zainteresirani.

Lions klub Luca je uručio donaciju Odjelu oftalmologije

Slika korisnika Zlatko Janković-Miloš
Zlatko Janković... 6 ožujka, 2023 - 16:01

Lions klub Luca je urucio Odjelu oftalmologije donaciju

Lions klub Luca je uručio Odjelu oftalmologije Set OCULUS probni okvir UB4 + MDT dječji okvir TF-2 pediatric. U ime lions  kluba okvire je šefu   odjela Sergiu Glavadanoviću predala predsjednica LC Luca Olivera Vapska. Dr. Glavadanovići je zahvalio i naglasio  važnost okvira  u dijagnostici i pregledu djece.

Donacijski koncert LC Korzo

Slika korisnika Ljiljana Škugor
Ljiljana Škugor 6 ožujka, 2023 - 12:05

Donacijskim koncertom, s poznatim imenima riječke glazbene i plesne scene, u Narodnoj čitaonici Kostrena Sv. Lucija, članice Lions kluba Korzo obilježile su 15. godišnjicu osnivanja, a sakupljenim sredstvima još će jednom pomoći potrebitima, odnosno, bolesnima. 

U kostrenskoj dvorani nastupili su Tina Vukov, Damir Kedžo, Daniel i Ana Jurišević, Ženski vokalni sastav Luštrin, Matia Čerina, Plesna skupina Ri Dance, Projekt bend +/- 60, sestre Anastasija i Aleksa Vukelić, Gudački trio Veljak, Ženska klapa Porto Re i maestro Andrej Babić.

Član LC Poreč Korado Korlević oduševio porečku publiku sa predavanjem KOME PRIPADA BUDUĆNOST?

Slika korisnika Zlatko Janković-Miloš
Zlatko Janković... 2 ožujka, 2023 - 17:33

Član LC Poreč Korado Korlević oduševio porečku publiku sa predavanjem KOME PRIPADA BUDUĆNOST?

Lions kluba Poreč je u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Poreč organizirao predavanje na temu Kome pripada budućnost?. Predavanje Korada Korlevića sinoć je ispunilo porečku kazališnu dvoranu do posljednjeg mjesta. Ideja predavanja nije bila dati odgovore na to pitanja, već, dapače, kod zainteresirane publike otvoriti cijeli niz novih.

Publiku je pozdravio predsjednik LC Poreč Boris Jugovac i najavio predavanje našega člana Korada Korlevića.

Zrinjevke donirale Barragin test Centru za odgoj i obrazovanje Vinko Bek

Slika korisnika Maja Ozmec Ban
Maja Ozmec Ban 2 ožujka, 2023 - 10:12

„Posrćem, padam, ustajem… Teškom mukom nastavljam dalje, ali idem naprijed… Sve sam željnija i sve više i više se penjem. Nazirem sve širi horizont. Svaka borba je – pobjeda…“, riječi su kojima je svijet oko sebe doživljavala i ohrabrivala Helen Keller, ikona aktivizma slijepih osoba, rođena davne 1880.

Zrinjevke donirale projekt Majka i dijete kroz humanitarnu akciju Zrinjevački put dobrote

Slika korisnika Maja Ozmec Ban
Maja Ozmec Ban 2 ožujka, 2023 - 10:09

Nevolja nema ime i prezime, ona može pogoditi svakoga, jer život je nepredvidiv i ne priznaje ono kad čovjek kaže „neće mene“ ili „to se meni ne može dogoditi“… No, što god da donese, lakše je kad čovjek nije sam na vjetrometini. Kroz svoje humanitarne aktivnosti LC Zrinjevac se već četvrt stoljeća trudi prepoznati potrebe i projekte koji imaju veliku društvenu vrijednost. Upravo to prepoznale smo u projektu Majka i dijete koji pokreće Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“, i njezina dva motora – Bernardica Juretić Rožman i Miroslava Rožanković.

LC Korzo obilježio 15 godina postojanja

Slika korisnika Ljiljana Škugor
Ljiljana Škugor 28 veljače, 2023 - 09:27

Od prve pristupne svečanosti, u veljači 2008. godine, prošlo je 15 godina u životu i radu članica poznatog i priznatog riječkog lions kluba. Iza nas su godine humanitarnog rada koji je prepoznat, ne samo na području regije Zapad, već na razini  Distrikta. Iza nas je, također, vrijeme koje je bilo ispunjeno sadržajnim akcijama, druženjima i edukacijama. Pomagale smo onima kojima pomoć najviše treba, mladima i starima, nemoćnima i bolesnima, pri tome smo spoznale da pomoći znači otvoriti srce, savjetom i lijepom riječju utješiti nesretne, a materijalnim darivanjem usrećiti potrebite.

U dobrom ozračju držan 3.sastanak regije Zapad

Slika korisnika Zlatko Janković-Miloš
Zlatko Janković... 19 veljače, 2023 - 15:33

U dobrom ozračju držan 3.sastanak regije Zapad

Treći sastanak Regije Zapad održan je 16.02.2023.g. u mjestu Kozari kraj Buzeta. Sastanak je započeo u 18 h, završio u 20 h.

Prisutni: Marino Rossi, ZC ; Marija Pleše Pongrac, LC Pula; Ivana Jakovac, ZC; Milorad Stanic VDG; Radovan Mihelić, RC; Zlatko Janković Miloš, tajnik Distrikta; Lidija Starčević, ZC; Marija Blečić, LC Opatija; Darko Šubat, LC Sušak; Senka Šubat, LC Sušak; Vesna Golubović, LC Sušak; Branka Mesarić, LC Novigrad; Drago Mesasrić, LC Novigrad; Slavoljub Katančević, LC Poreč; Ladislav Magjar, LC Rijeka.

Stranice