Humanitarni Božićni koncert u Solinu

Slika korisnika Edo Kragić
Edo Kragić 2 prosinca, 2022 - 21:06

Lions klub Salona je već duži niz godina, uz doduše dvije godine pauze zbog mjera protiv korone, poznat i prepoznat u gradu Solinu kao organizator humanitarnog Božićnog koncerta u Solinu. Ovo je već 20-ti humanitarni koncert.

Ponovno nastavljamo našu tradiciju koju nastojimo da se održi i nastavi. Tradicija je to po kojoj ne okrećemo glavu od potrebitih ... jer je to tako nama lakše. Tradicija kluba je da shvaćamo i osjećamo potrebe naših štičenika.

LC Mursa poziva na otvorenje izložbe Poster mira u Vukovaru

Slika korisnika Dajana Gašo-Sokač
Dajana Gašo-Sokač 1 prosinca, 2022 - 18:52

Dragi lions prijatelji

nakon proglašenja pobjednika ovogodišnjeg natječaja Poster mira i virtualne izložbe svi dječji radovi otputovali su u Vukovar.

Radovi će biti izloženi u novobnovljenoj zgradi Osnovne škole Nikole Andrića u Vukovaru.

Otvorenjem izložbe  započeti  će  proslava 1. rođendana škole u novobnovljenoj školskoj zgradi i obilježavanje Dana škole.

Otvorenje izložbe  je 5. prosinca 2022. godine u 830 sati. 

Vidimo se u Vukovaru!

Predsjednica Povjerenstva za Poster mira

Humanitarni koncert Josipa Joe Meixnera od Beethovena do Stinga za akciju LC Marjan "Za bolji vid"

Slika korisnika Branka Polić
Branka Polić 29 studenog, 2022 - 23:07

Uoči međunarodng dana borbe protiv nasilja nad ženama pod pokroviteljstvom Povjerenstva za prevenciju nasilja i očuvanje obitelji LC Marjan Split organizirao je humanitarni koncert za akciju "Za bolji vid". Zahvaljujući ljubaznosti i velikom srcu uvaženog pijaniste gospodina Josipa Joe Meixnera, uz divne zvukove glasovira u prepunoj dvorani Hrvatskog doma Split uživali smo u vrhunskoj glazbi. Koncert "Od Beetovena do Stinga" pružio nam je čarobnu glazbenu večer.

Mađerkin breg i pomoć obitelji Jakupan

Slika korisnika Željko Palašek
Željko Palašek 29 studenog, 2022 - 10:10
Mađerkin breg

LC Zrinski Čakovec je organizirao šetnju međimurskim bregovima i druženje članova i prijatelja u vinariji Kocijan, u nedjelju 27. studenoga 2022. Uz degustaciju domaćih proizvoda obitelji Kocijan, prikupili smo novčana sredstva za Božićne darove obitelji Jakupan iz Siska, čija je kuća stradala u potresu, a o kojoj LC Zrinski skrbi. Ujedno smo i uspješno bodrili našu nogometnu reprezentaciju u pobjedi nad ekipom Kanade.

LC Rijeka sudjelovao na manifestaciji Stop nasilju nad ženama

Slika korisnika Zlatko Janković-Miloš
Zlatko Janković... 25 studenog, 2022 - 22:30

LC Rijeka sudjelovao na manifestaciji Stop nasilju nad ženama

Lions klub Rijeka sudjelovao je u manifestaciji Stop nasilju nad ženama koja se tradicionalno održala u sklopu Dana makedonske kulture u Rijeci.

Zajedno sa domaćinom udružili smo snage i pokušali osvijestiti javnost o velikom broju osoba koje su svakodnevno izložene raznim oblicima nasilja.

"Nikada ti neće trebati argument protiv uporabe nasilja - uvijek će ti trebati argument za njegovu upotrebu"

 

Lionsi Hrvatske u Lions masliniku dobrote u Bajkinima na imanju obitelji Rossi

Slika korisnika Zlatko Janković-Miloš
Zlatko Janković... 23 studenog, 2022 - 23:21

Lionsi Hrvatske u Lions masliniku dobrote u Bajkinima na imanju obitelji Rossi

U povodu 2. Sjednice kabineta Guvernera u Poreču organiziran je izlet u Bajkine u Lions maslinik dobrote koji je zasađen na inicijativu LC Zrinjevac i suradnju sa LC Poreč sada već prije 5 godina gdje je sto donatora zasadilo 100 maslina u povodu stote obljetnice od osnivanja Lions organizacije. Maslinik sada već daje plodove i prvo ulje je napravljeno i pakirano u malim bočicama koje se prodaju uz humanitarni prilog od 50 kn.

ODRŽAN 23. TRADICIONALNI HUMANITARNI BAL LC POREČ

Slika korisnika Zlatko Janković-Miloš
Zlatko Janković... 23 studenog, 2022 - 22:55

ODRŽAN 23. TRADICIONALNI HUMANITARNI BAL LC POREČ

U subotu 19. 11. 2022. godine (subota) u Hotelu VALAMAR DIAMANT  Poreč pod motom   "DOBRO JE ČINITI DOBRO" koji se održao povodom  blagdana grada Poreča  Sv. Maura i povodom 25 godina osnivanja Lions kluba Poreč.

U uvodnom dijelu održana je svečanost povodom 25. od osnivanja i djelovanja LC kluba Poreč na kojoj prikaz 25 g. djelovanja u svom izlaganju istakao Boris Jugovac predsjednik LC Poreč, zatim je obljetnicu klubu čestitao Gradonačelnik grada Poreča i DG Alek Konić.

LC Opatija je uz obilježavanje Svjetskog dana dijabetesa organizirao stručni skup za medicinska zvanja u Thalassoterapiji Opatija

Slika korisnika Ivana Jakovac
Ivana Jakovac 23 studenog, 2022 - 17:32

I ove godine se LC Opatija uključio u akciju obilježavanja Svjetskog dana dijabetesa, i to dvjema akcijama:

- donacijom materijala za mjerenje šećera u krvi opatijskom Crvenom križu u vrijednosti 2500 kn

14.11. 2022.na sam dan obilježavanja Dana dijabetesa predstavnici i volonteri GD CK Opatija i Lions kluba Opatija organizirali su ispred opatijske tržnice besplatno mjerenje šećera u krvi, a akciji su se priključili i predstavnici Centra zdravih rješenja " Ljepota zdravlja".

Lions club Pula organizirao edukativno predavanje "Prevenirajmo dijabetes" u Mjesnom odboru Arena u Puli

Slika korisnika Vedrana Koceić
Vedrana Koceić 21 studenog, 2022 - 20:18

Vrijedne članice Lions cluba Pula  obilježile su Svjetski dan borbe protiv dijabetesa, jednog od fokusa lajonizma, s malim zakašnjenjem - 16. studenog 2022. od 11.30 sati za sugrađane pulskog Mjesnog odbora "Arena", Emova ulica 1. Domaćin je  bila Gradska Udruga Matice umirovljenika.

Završen natječaj Poster mira za Lions godinu 2022./2023.

Slika korisnika Dajana Gašo-Sokač
Dajana Gašo-Sokač 19 studenog, 2022 - 23:19

Dragi lions prijatelji,

u našem Distriktu-126 u organizaciji LC Mursa završen je ovogodišnji natječaj “Poster mira” koji lions klubovi širom svijeta organiziraju u više od 180 zemalja.

Svake godine moto natječaja je različit, a djeca uzrasta 11, 12 i 13 godina iz svih dijelova Hrvatske potaknuti svojim profesorima u školama i Lions klubovima crtaju radove i na taj način vizualno izražavaju svoju viziju zadane teme. Tema ovogodišnjeg natječaja bila je “Vodite sa suosjećanjem”.

LC Mursa- pomoć socijalno ugroženim obiteljima u Baranji

Slika korisnika Dajana Gašo-Sokač
Dajana Gašo-Sokač 16 studenog, 2022 - 20:33

LC Mursa dugi niz godina pomaže socijalno ugroženim obiteljima u Baranji donacijama odjeće, obuće, namještaja i kućanskih uredaja. U listopadu su članice LC Mursa prikupljale odjeću i obuću, a zahvaljujući suradnji s vjeroučiteljicom Sanjom Kopunović Legetin iz OŠ Popovac koja im pomaže u realizaciji, donacija je došla do onih obitelji u Baranji kojima je najpotrebnija.

LC Mursa nastavlja akciju i dalje s obzirom da je stopa rizika od siromaštva za Panonsku Hrvatsku, a posebno za Baranju jedna od najvećih u Republici Hrvatskoj.

 

Donatorska akcija LC Opatija za Dječju bolnicu Kantrida - prikupljanje i prodaja knjiga " ZAJEDNO JE LAKŠE - DONIRAJ i ČITAJ 2022. "

Slika korisnika Ivana Jakovac
Ivana Jakovac 16 studenog, 2022 - 10:50

LC Opatija, drugu godinu organizira vrlo uspješnu akciju prikupljanja i prodaje knjiga. Prihod od prodaje je namijenjen Pedijatrijskoj klinici KBC Rijeka.

Od prihoda akcije smo u 2021. godini kupili i donirali 2 infuzomata za hematološko-onkološki odjel Dječje bolnice Kantrida ( Pedijatrijska klinika KBC Rijeka ). Vrijednost doniranih aparata je bila 25.000 kn.

Akcija traje od 03.11. i završava 17.11.2022.

Akcija je organizirana na način da se od članova lions klubova regije, prijatelja, rodbine, građanstva i institucija prikupi što veći broj knjiga.

LC Vukovar: Napiši pjesmu i osvoji bicikl

Slika korisnika Željko Đekić
Željko Đekić 15 studenog, 2022 - 09:43

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, Lions klub Vukovar i Udruga za rekreativni biciklizam Kotrljaneri iz Osijeka  tradicionalno su se uključili i ove godine organiziranjem humanitarne vožnje biciklima od Osijeka do Vukovara te dodjela nagrada na natječaju „Napiši pjesmu i osvoji bicikl“.

Pridružili su nam se učenici osnovnih škola iz gotovo cijele Republike Hrvatske sudjelovanjem na ovogodišnjem natječaju s temom „Jedan dan u Vukovaru“ te biciklisti iz zemlje i inozemstva.

Sudjelovalo je gotovo 300 osnovnoškolaca iz čak 72 škole iz cijele Hrvatske.

Jelovnik za oboljele od dijabetesa

Slika korisnika Ljiljana Škugor
Ljiljana Škugor 14 studenog, 2022 - 18:12

U povodu Svjetskog dana dijabetesa, a na inicijativu članica Lions kluba Korzo, u riječkom restoranu Mornar, (Riva Boduli 5a), sastavljen je jelovnik, odnosno, menu s receptima različitih jela koje mogu konzumirati osobe oboljele od šećerne bolesti. Restoran Mornar prvi je takav objekt u Rijeci koji je za određene oboljele osobe  namjenski pripremio izbor jela i pića. Kako nam je rekla vlasnica Ivana Stolnik, oni će svaki dan, počevši od 14. pa sve do 19. studenoga nuditi izbor jela koje mogu konzumirati oboljeli od dijabetesa.

LC Korzo s turskim lionsima

Slika korisnika Ljiljana Škugor
Ljiljana Škugor 12 studenog, 2022 - 17:06

Putovanje u Istanbul, osim turističke svrhe, za osam članica Lions kluba Korzo, bila  je prilika da se ponovo susretnu s lionsima LD 118 Istanbul Turkey. Kako je prethodni sastanak 2019. godine ostao u lijepom sjećanju, Riječanke su iskoristile vrijeme da pozdrave i srdačno se podruže sa turskim lionsima. Susretu u hotelu bio je nazočan past guverner Orhan Karacy, sve je organizirala Bensen Unluoglu, naša draga poznanica koja je druženje organizirala i prije tri godine. Uz njih, susretu je prisustvovala i Seckin Serpicioglu.

Lions klub Agram primio tri nova člana

Slika korisnika Zlatko Janković-Miloš
Zlatko Janković... 12 studenog, 2022 - 07:57

Lion klub Agram primio tri nova člana

Lions klub Agram održao je 9. studenog 2022.  svečano primanje novih članova. Na svečanosti su u prisutnosti Guvernera Distrikta Aleka Konića, i vodstva Distrikta, Regije i Zona, prisegu dala tri nova člana. Potvrde o članstvu novim članovima uručio je Guverner Alek Konić uz sudjelovanje Predsjednika kluba Dr. Srđana Šimca i članova kluba, a nakon primitka u članstvo uslijedila je mala svečanost. 

REZULTATI NATJEČAJA "NAPIŠI PJESMU I OSVOJI BICIKL" 2022

Slika korisnika Željko Đekić
Željko Đekić 10 studenog, 2022 - 21:49

NAPIŠI PJESMU I OSVOJI BICIKL 2022

Već tradicionalno, Lions klub Vukovar i ove godine raspisao je literarni natječaj za učenike osnovnih škola Republike Hrvatske pod nazivom „Napiši pjesmu i osvoji bicikl“.

Ovogodišnja tema bila je „Jedan dan u Vukovar“, a na natječaj je pristiglo gotovo 300 pjesama iz čak 72 osnovne škole iz cijele Hrvatske:

Stranice