Zasađen Lions maslinik u Bajkinima,Istra - hvala svima na sudjelovanju!

Zasađen Lions maslinik u Bajkinima,Istra - hvala svima na sudjelovanju!
 
Jučer je 07.04.2018 g. u Bajkinima,Istra LC Zrinjevac i LC Poreč započeli su akciju "100 maslina za 100 godina Lionsa".Zasađen je Lions maslinik. Na imanju Obitelji Marina Rossija predsjednika LC Poreč okupilo preko 60 Lionsa iz Zagreba,Poreča,Zadra,Valpova - Belišća,Trsta,Našica,Opatije, Novigrada,Pule,Rijeke,Lovrana i drugih gradova.
Na svečanosti početka sanje Lions maslinika nekoliko riječi o značaju ove akcije rekli su Predsjednica LC Zrinjevac Draženka Buntak,Predsjednik LC Poreč i domaćin Marino Rossi,Đurđa Protić idejna začetnica akcije i članica LC Zrinjevac, Vesna Boinović -Grubić KOO za GST D-126 i Guverner D-126 Mladen Kajganić koji je pohvalio ideju i realizaciju ovakve akcije koja je u duhu Lionisma i njegovih ciljeva te dugoročno održiva sa ciljem pomaganja jednom studentu agronomije što je konačni cilj.
 Akcija je organizirana u povodom obilježavanja 100 godina humanitarnog djelovanja Lionsa u svijetu, a osim Lions klubova iz Hrvatske  i Lionsi iz susjednih zemalja BIH-a , Makedonije,Slovenije,Srbije svi će oni jednoj maslini biti jedan Lions donator. 
Do sada imamo 130 donatora, a iznos je donacija je i veći jer su neki donatori uplatili i više od 100 kn.
Za donatorski iznos svaki donator je dobio pločicu sa njegovim imenom koju su prisutni postavili na maslinu koju je većina i sama posadila. Osim toga uručene su  DAROVNICE kao potvrde da je donator jedne masline u Lions masliniku. Obaveza donatora masline je da i u narednim godinama donira po 100 kn za maslinik dok masline ne daju dovoljan urod za preradu u ulje. Nakon toga će se masline prerađivati i urod spremati u boce sa Lions etiketom koje će se prodavati na humanitarnim akcijama oba kluba. Svaki donator je svoje obveze potvrdio potpisavši i POVELJU što je garancija održivosti ove akcije
Kako bi cijela akcija imala i humanitarni karakter sav prihod od 100 kn nakon odbitka troškova će se namijeniti za stipendiranje jednog studenta Veleučilišta u Rijeci - Stručnog studija mediteranske poljoprivrede u Poreču ili Poljoprivrednog fakulteta u Zagrebu. 
Sve u svemu jedan prelijepi dan u Istri ispunjen emocijama, oduševljen koje je bilo vidljivo na svakom koraku i kroz dva prelijepa druženja Lionsa u konobi kod obitelji Rossi i u resortu Čiže naše članice Bernardice Klanjec u Trvižu.
Ova akcija ima višestruko značenje i uklapa se u nove ciljeve služenja Lionsa,prije svega u ekologiju i podrška mladim ljudima koji će raditi u poljoprivredi i njihovim potrebama.
Tako to rade  "Anđeli Humanosti".
 
Galerija: