NCLC Varaždin Millennium i LC Vukovar - dva bratska kluba

U Vukovaru je u petak, 8. prosinca 2017. godine održana svečana ceremonija bratimljenja između varaždinskih i vukovarskih lions klubova. Ovom svečanom činu uz nazočnost  dvadeset članova NCLC Millennium iz Varaždina i LC Vukovar  nazočilo je i 150 Lionsa i lions prijatelja naša dva kluba.

Svečani protokol ceremonije bratimljenja vodio je PDG Dražen Melčić, te istaknuo značaj bratimljenja, temeljne postulati ovog svečanog čina i smjernice za buduću suradnju.

Povelju o bratimljenu uz prigodan govor potpisale su aktualne predsjednice klubova, Karmenka Medenjak - predsjednica NCLC Millennium  iz Varaždina i predsjednica LC Vukovar -  Kristina Glumac. Sve to je odobrio i svojim potpisom verificirao Guverner Districta – 126 Hrvatska Mladen Kajganić, koji se također prigodno obratio svim nazočnim i prvi čestitao članovima klubova.

Nakon potpisivanja povelje, u izvrsnoj i prijateljskoj atmosferi uslijedila je prigodna razmjena poklona i zajedničko fotografiranje svih nazočnih Lionsa oba kluba, a druženje se nastavilo do ranih jutarnjih sati.

Za članove NCLC Millennium sutradan je upriličen obilazak grada, posjet važnijim kulturno-povjesnim  znamenotistima Vukovara, a upriličena je i šetnja Alejom lionsa u Vukovaru.

Tekst povelje citiramo u cijelosti: „Mi predsjednici, slobodno izabrani na sastanku našeg članstva sigurni da interpretiramo osjećaje Lionsa naših klubova uzimamo pravo da u ime svih članova kluba potpišemo ovu Povelju o bratimljenju kojom se obvezujemo da ćemo podržati i razvijati čvrste veze između naših klubova na svim poljima djelovanja, uvijek u duhu internacionalnog Lionizma. Ovom poveljom ujedno se obvezujemo da ćemo objediniti naše snage i misli u pravcu  humanog i socijalnog razvoja naših dvaju gradova,  s ciljem razvoja kulture i humanitarnog djelovanja te prijateljstva među našim članovima.“

 

Fotto galeriju možete pogledati OVDJE

Vaši NCLC Varaždin Millennium  i LC Vukovar

 

Galerija: