LIONS CLUB ĐAKOVO PROSLAVIO SREBRNI JUBILEJ - 25 GODINA RADA

LIONS CLUB ĐAKOVO PROSLAVIO SREBRNI JUBILEJ - 25 GODINA RADA

U subotu 01. prosinca naš Lions Club Đakovo obilježio je 25 godina uspješnog rada. Davne, ratne 1993. godine, na današnji dan 05. prosinca, na poticaj naših lions prijatelja iz LC Osijek i našega kuma kluba PDG Antuna Tucaka, osnovali smo LC Đakovo kao peti po redu lions klub u Slavoniji. Svečanost naše proslave 25 godina rada dakako i ove subote uveličali su naši osnivači, članovi LC Osijeka na čelu s našim kumom PDG Antunom Tucakom. Posebno nam je drago što su uz njih na našem srebrnom jubileju bili prisutni mnogi dužnosnici distrikta predvođeni guvernericom DG Sanjom Paprenjak, PDG Lahorkom Vlahek-Domac, PDG Šimom Nevidalom i našim charter memberom PDG Darkom Angebrandtom. Osim članova LC Osijek koji su naši osnivači bili su prisutni i predstavnici LC Mursa Osijek, LC Slavonski Brod i dakako naše drage Buge kao i puno naših lions prijatelja i udruga kojima godinama pomažemo. Bilo nam je posebno draga na našim jubilarnim događanjima vidjeti predstavnike Udruge slijepih i slabovidnih osoba kao i predstavnike Boćarskog kluba invalida „Lastavica“ jer s obje udruge imamo dugogodišnju neraskidivu vezu potpore i pomaganja njihovog rada. Svima koji su uzeli učešća i odvojili svoje vrijeme da s nama proslave naših 25 godina lajonističkog djelovanja – ISKRENO HVALA!

Subotnje događanje započeli smo obilaskom posljednjih počivališta naših preminulih članova, uključujući i našeg prvog predsjednika dr. Zvonka Benašića. U popodnevnim satima smo dočekali našu guvernericu Sanju te s njom u našim klupskim prostorijama održali kraći konstruktivni sastanak da bi jubilej nastavili u 17.45 prijemom kod gradonačelnika grada Đakova Marina Mandarića u Maloj Vijećnici. U istom prostoru u 18.00 održali smo svečanu akademiju s prezentacijom našeg 25-godišnjeg rada te je predsjednik kluba prof. Zlatko Mrkić podijelio zahvalnice i poklone zaslužnima. Bili smo posebno ponosni i zahvalni mladim glazbenicima Osnovne muzičke škole „I.G.Kovačić“ na prekrasno izvedenom glazbenom programu, pogotovo što smo prije dvadesetak godina bili začetnici njihovog osnutka. Proslavu smo u večernjim satima nastavili u Gradskom Podrumu uz izvrsnu glazbu našeg lions sastava „Evergreen“ i ukusnu slavonsku večeru. Počastili smo se „lions“ tortom koju su nam poklonile naše drage Buge i u izvrsnoj atmosferi, uz tombolu,  s našim lions prijateljima ostvarili ukupni čisti prihod od 10.400,00 kn. Ovaj prihod biti će podijeljen za pomoć u radu Boćarskog kluba invalida „Lastavica“ te financiranje naših tradicionalnih humanitarnih akcija u vrijeme božićnih blagdana. Ovim prihodom još smo uvećali ukupan financijski humanitarni efekt od preko 5,5 milijuna kuna kojega je naš klub u proteklih 25 godina postigao i podijelio za potrebe lokalne zajednice.

U nastavku svi zainteresirani mogu pregledati prigodnu prezentaciju rada LC Đakovo u proteklih 25 godina kao i jubilarnu brošuru s opisom svih naših aktivnosti, a mi se još jednom svima koji su nas kroz proteklih 25 godina pratili iskreno zahvaljujemo.            

                                                                                  

DodatakVeličina
LC25.pdf7.66 MB
LIONS 25 WEB my.pdf9.04 MB
Galerija: