LC KONTESA NERA - USUSRET ŽIVOTU in memoriam Helgi Vlahović

Ženski Lions Klub Kontesa Nera
 
USUSRET ŽIVOTU in memoriam Helgi Vlahović
Humanitarni koncert „Sjećanje na Helgu Vlahović Brnobić“ održan 27.02.2019., događaj je koji se neće zaboraviti. Taj doživljaj nevjerojatne snage i uzbuđenja, bilo je u stvari krstarenje imaginacijom glazbe u prošlost i susret s nezaboravnom majkom, humanitarkom ali i osobom izvanrednih sposobnosti i obrazovanja, da u životu otkrije ono što je najvrednije. To je bio susret u sadašnjosti, koju su umjetnici uz Helgine potomke, kćeri i unuku, glazbom naznačili muziciranjem, govoreći o stvarnosti koja je okrutna, kao i priroda u kojoj živimo, no svojom plemenitošću i povezani nevidljivim nitima glazbe, možemo ići dalje prema svojim ciljevima, prožeti beskrajno vrijednom prošlošću. To je putokaz za budućnost svih nas, da glazbom možemo naći izlaze iz teškoća, a nevidljive niti glazbe povezat će nas u nepobjedivu cjelinu do konačne pobjede.
Autor ovog koncerta Josip Joe Meixner, rodom iz Siska, posvetio je život glazbi i piano medicini. Od najranijih dana svog života, posvetio se glazbi i klavijaturi, te kroz suradnju sa najpoznatijim domaćim glazbenicima, glazbenicima u Europi, i Americi napredovao u saznanjima. Bio je prijatelj i obožavalac imaginacije, koju je Helga gajila prema glazbi i preko koncerata u sali Bečkih Filharmoničara.
Beskrajnim aplauzima u nekoliko nastavaka koncerta u jednom slijedu i u nevjerojatnoj dinamici, glazbe od one klasične sve do najboljih izvedbi romantične glazbe, jazz, pop i soul dirnuo nas je u srce.
Autor ovog koncerta Josip Joe Meixner, pijanista, skladatelj, producent i autor „Piano Medicine“ zajedno sa Jasnom Bilušić, pjevačicom i glumicom u Kazalištu Komedija; Borkom Rupenom, bubnjevi i Bojanom Skočilićem kontrabas, vodili su nas suvereno „USUSRET ŽIVOTU“.
 
U Zagrebu, 03.03.2019.g.
 
Galerija: