Poster mira za Lions godinu 2021./2022.

Dragi lions prijatelji,

već 34 godine lions klubovi širom svijeta s ponosom sponzoriraju Međunarodni natječaj  Poster mira u lokalnim zajednicama i školama.

Prevladavajući nove izazove koje je donijela neviđena globalna pandemija, više nego ikada slavimo stvari koje nas održavaju međusobno povezanima, povezanima s našim zajednicama ali i svima zajedno širom svijeta. U skladu s tim tema ovogodišnjeg natječaja za Poster mira 2021./2022. godine je "Svi smo povezani". Ove godine pozivamo mlade da zamisle, istraže i vizualno izraze svoju viziju međusobne povezanosti svih ljudi.

Stoga Vas ljubazno molim da preko svojih klubova, osobnim kontaktima i angažmanom motivirate nastavnike i učenike osnovnih škola u vašoj sredini kako bi u što većem broju sudjelovali u ovogodišnjem natječaju. Natjecati se mogu učenici uzrasta 11, 12 i 13 godina

Osnovne propozicije: Učenički radovi trebaju imati dimenzije ne manje od 33 do 50 cm, niti veće od 50 do 60 cm. Dozvoljene su različite tehnike slikanja i crtanja izuzev uporabe ulja i akrila. Nisu poželjne fotografije, kao ni računalne animacije. Poželjno je slikati i crtati u olovci, kreonu, ugljenu, pastelu, drvenim bojicama, flomasterima i slično. Trodimenzionalni radovi neće biti prihvaćeni. Dozvoljen je samo jedan rad po učeniku, a svaki rad mora biti rad samo jednog učenika. Radovi ne smiju imati ništa što je lijepljeno, pričvršćeno ili uvezano na bilo koji način. Nije dopušteno pisati po slici. Dakle bez riječi, slova i brojeva u kompoziciji slike. Površina radova mora biti zaštićena sprejem za fiksiranje kako bi se spriječilo osipanje praha i razmazivanje.

Na poleđini radova obavezno je napisati: ime i prezime učenika, starost, razred, ime škole i adresu, ime nastavnika likovnog odgoja, navesti tehniku slikanja ili crtanja, dimenzije radova, ime i prezime ravnatelja škole ili institucije i ime Lions kluba- sponzora.

Rok za dostavu učeničkih radova je najkasnije do 1. studenoga 2021. godine.

Radovi koji ne stignu do toga roka neće se moći uvrstiti u konkurenciju. Radovi ne smiju biti preklopljeni prilikom slanja. Radovi poslani s neplaćenom poštarinom biti će diskvalificirani. Lions klubovi nisu odgovorni za oštećene radove, uništene ili izgubljene tijekom procesa slanja. Radovi se ne mogu vratiti; oni će postati vlasništvo Lions Clubs Internationala po primitku.

Distriktualno povjerenstvo izabrat će i nagraditi ukupno četiri rada, od kojih će nabolji rad u Hrvatskoj biti poslan u LC International USA. Od ukupno 24 finalista izabrat će se međunarodni pobjednik koji će biti nagrađen s 5.000 $ u nacionalnoj valuti i diplomom te putovanjem na posebnu dodjelu nagrada, a ostala 23 dobitnika biti će nagrađeni s 500$ i diplomom. Pobjednik će moći prisustvovati danu Lionsa u Ujedinjenim narodima u New Yorku. Nakon izbora svi će radovi biti izlagani na dječjim izložbama diljem Amerike.

Pobjednicima će na posebnoj svečanosti biti uručene prigodne nagrade.

Radove slati na adresu:

Izv. prof. dr. sc. Dajana Gašo-Sokač

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Zavod za primjenjenu kemiju i ekologiju

Franje Kuhača 20

p.p. 709

31000 Osijek

 

Za sve upite slobodno se obratite putem e-mail ili telefonski

e-mail: dajana.gaso@ptfos.hr, dajana.gasosokac@gmail.com

tel. 031-224-300; 031-224-327

 

Osijek, 21. srpnja 2021.

predsjednica Povjerenstva za Poster mira

Dajana Gašo Sokač