Lions QUEST

Što je  Lions Quest?

Lions Quest je školski program za razvoj mladih sa područjem djelovanja na sprječavanju bullinga i ovisnosti o drogama,sprječavanju nasilja i i konfliktnih situacija. To je program za poučavanje društvenih vještina, izgradnju karaktera i učenje o vrijednostima u društvu.

U program se uključuju učenici,obitelji,škole i članova društva, a  mladi se uče humanitarnom radu.

Lions Quest ističe kao bitne vještine:upravljanje emocijama i rješavanje konflikata, samopouzdanje samodisciplinu,odgovornost i prosuđivanje, djelotvornu komunikaciju,donošenje odluka i rješavanje problema, jačanje veza, odupiranje negativnim pritiscima vršnjaka, bolje promišljanje i postavljanje ciljeva i rad u društvenoj zajednici.

Program se može integrirati  u nastavi učenja engleskog jezika,zdravstvenom odgoju,društvenim predmetima ili kao poseban sat. Za provođenje programa potreban je trening. Lions Quest je poticajan program koji može pomoći mladima u izgradnji karaktera i stjecanja većeg samopouzdanja. S obzirom na svakodnevnu izloženost različitim oblicima nasilja, Lions Quest može pomoći pri prevenciji i naučiti mlade toleranciji i boljoj komunikaciji, što su redovotim  školskim programima ne može dobiti. Zbog svega toga Lions Quest je program kojeg vrijedi raditi.

DodatakVeličina
Prezentacija: Uključivanje Lions klubova u Lions Quest program5.43 MB
Lions Quest: Često postavljena pitanja73.56 KB
Lions Quest: Kurikul - K-5 Vještine za razvoj87.95 KB