U SJEĆANJE ANTE BILONIĆ

U SJEĆANJE

ANTE BILONIĆ

Lions club Osijek osiromašen je za jednog divnog čovjeka, od srca predanog lanojizmu od prvog dana djelovanja Kluba. Umro je jedan od osnivača našega Kluba Ante Bilonić. Niz posljednjih godina borio se s teškom i, nažalost, neizlječivom bolešću, koja je na kraju ipak pobijedila.

Ante Bilonić nedvojbeno je legenda Lions cluba Osijek. Uvijek nasmijan, pripravan za nadasve ozbiljne razgovore, ali i šalu i druženje – bio je jednom rječju dobri duh Kluba. Autor je niza klupskih aktivnosti i događanja sve do posljednjeg dana kad ga je shrvala bolest. A cilj  svih tih njegovih aktivnosti bila je pomoć potrebitima. Tijekom svog lajonističkog staža u Lions clubu Osijek obnašao je niz odgovornih funkcija, među kojima ističemo njegovo nadasve uspješno predsjedanje Klubom u 1999./2000. godini, te višegodišnji angažman kao tajnika Kluba.

Po struci je Ante Bilonić inženjer arhitekture i do umirovljenja bio je zaposlen u osječkom Zavodu za urbanizam i izgradnju. Jedan od posljednjih njegovih radnih zadataka bio je nadzor nad komletnoj dogradnji i adaptaciji Hotela „Osijek“, u kojem se naš Klub redovito sastaje. I to je, dakle, na svoj način, poveznica i njegove profesije i Lions cluba Osijek.

Ante Bilonić zauvijek ostaje zabilježen u našim sjećanjima kao čovjek iznimne energije, ljubavi prema drugima, sjajan suradnik, no prije svega čovjek velika srca i široke duše.

Dragi Ante, neka ti je vječna slava i hvala ti što smo se izvrsno i nezaboravno družili.

Tvoji članovi Lions cluba Osijek