LC Salona poziva na koncert „Prijatelj sa Vrha svijeta“

LC Salona „Prijatelj sa Vrha svijeta“

 Lions Club Salona Solin najavljuje akciju pod nazivom Prijatelj sa Vrha svijeta sve pod motom „We serve –služimo“ združili smo suradnju sa Udrugom Vlaji na Himalaji pod vodstvom svjetskog alpiniste Stipe Božića i glumca Vedrana Mlikote, u najboljoj  namjeri promoviranja hrvatskog alpinizma i pomoći obitelji stradalog Šerpe Angh Phua iz Nepala. Poginuli Šerpa Angh Phu bio je  član ekspedicije koja je osvojila Mount Everest, zajedno sa našim alpinistom Stipom Božićem. Pri povratku se okliznuo i stradao, a iza njegove smrti ostala je mnogobrojna obitelj,  koju je pored životne tragedije zatekao i potres u Nepalu. Stipe Božić zajedno sa planinarima iz Zagvozda i nekoliko im pridruženih članova  ponovno idu u osvajanju  „ potkrovlja svijeta“  u rujnu mjesecu, a koji putovi će ih odvesti u posjetu obitelji poginulog Šerpe Angh Phu. Među članovima ekspedicije nalazi se naš član lc Salona Miro Dujmović koji po drugi put s družinom ide na Himalaju, a ovaj put na 6476 visok himalajski vrh Mera Peak. Zahvaljujemo Miru koji je zajedno sa Stipom Božićem pokretač ove akcije.

Prijatelj se nikad ne zaboravlja, kaže  Stipe Božić koji je pri osvajanju Vrha svijeta u istom trenutku osjetio gorčinu, tragediju i slavu, gubitkom  Angh Phua, te samozatajno kroz dugi niz godina pomaže obitelji poginulog Šerpe. Mi se pridružujemo Stipinim dobrim namjerama, te nastojimo pomoći nepoznatim prijateljima sve u duhu ciljeva lionizma njegovanja razumijevanja između naroda svijeta.

Stoga najavljujemo humanitarnu večer uz druženje sa alpinistima, glumcima i pjevačima u vašem Časničkom domu u Lori za dan 08.svibnja 2017. god. Novčana sredstva od prodanih ulaznica članovi ekspedicije Vlaji na Himalaju uručiti će obitelji poginulog Šerpe što će se obilježiti  postavljanjem pločice lions kluba Salona Solin District 126 Hrvatska na njihovoj kući. Nadamo se da će naš doprinos koji predstavlja mali pomak dobročinstva pozvati   usputne  prolaznike pored daleke kuće u Nepalu obitelji poginulog Šerpe da se pridruže našim namjerama.

Vinka Mitrović