Delegacija hrvatskih Lionsa na Konvenciji rumunjskog Distrikta

Delegacija hrvatskih Lionsa koju su sačinjavali IPDG Dražen Melčić (LC Kaptol) sa suprugo i predsjednica Regije Sjever Vesna Boinović Grubić (LC Zrinjevac), bili su na Konvenciji Distrikta 124 Rumunjska koja se održala od 2.-3. lipnja u gradu Timisoara.

Na Konvenciji rumunjskog Distrikta 124 pored Lionsa iz Rumunjske i naše delegacije bili su visoki dužnosnici LCI i drugih Distrikta, 2. vice međunarodna predsjednica Guðrún Yngvadóttir sa suprugom PID Jon Bjarni Thorsteinsson iz Islanda, PID Rosana Teresini iz Brazila i mnogi drugi.

Sama Konvencija se održavala dva dana, petak i subotu.

IPDG D. Melčić i supruga bili su u petak na gala večeri povodom 100. godišnjice Lionsa u svijetu, gdje su susreli mnoge stare Lions prijatelje iz Rumunjske i drugih zemalja.

U subotu ujutro su se rumunjski Liosi okupili u centru grada, većina obučeni u tradicionalne narodne nošnje svog kraja. Poredani iza orkestra limene glazbe upriličen je mimohod Lionsa kroz sam centar.

Nakon mimohoda održan je drugi dio konvencije, na kojoj se pridružila i RC Vesna Boinović Grubić.

IPDG D. Melčić je na konvenciji pozdravio prisutne visoke goste i delegate i zahvalio se na brojnom sudjelovanju na našoj regati „Jedrima protiv droge“.

Nakon uspješne Konvencije, za međunarodne goste organizirano je razgledavanje grada u turističkom tramvaju.

Navečer su se svi sudionici Konvencije i gosti družili na nacionalnoj večeri održanoj u slikovitom restoranu stare pivovare.

U nedjelju dopodne DG Daniele Holzheimer je pozvala međunarodne goste i prijatelje u svoju kuću na brunch i druženje. IPDG D. Melčić je iskoristio to vrijeme za otvoren i zanimljiv razgovor sa 1. VIP Guðrún Yngvadóttir o koncepcijama daljnjeg razvitka zemalja CEEI, a RC V. Boinović Grubić ju je pozvala na predstojeći Bečki Lions bal u Zagrebu.

Čestitamo rumunjskim Lionsima na vrloj uspješnoj godini humanitarnog volonterskog služenja i na odličnoj organizaciji i izvedbi Konvencije i svih okvirnih događanja.

Galerija: