Delegacija hrvatskih Lionsa bila je na Konvenciji Distrikta 129 Slovenija

Delegacija hrvatskih Lionsa koju su sačinjavali IPDG Dražen Melčić (LC Kaptol) sa suprugom, predsjednica Regije Sjever Vesna Boinović Grubić (LC Zrinjevac), predsjednik zone 2 Regije Zapad Vlado Gamboc, Davorka Parmać i Željko Gucunski (svo troje iz LC Novigrad) sudjelovali su na Konvenciji Distrikta 129 Slovenija,  i uživali u bogatom okvirnom Programu.

Na događanjima se okupilo preko 500 Lionsa iz cijele Slovenije, a počasni gosti, pored hrvatske delegacije, su bili internacionalna direktorica LCI Elisabeth Haderer sa suprugom, PID Phil Nathan sa suprugom, DG Petra Hänert sa suprugom iz Njemačke i DG Slobodan Vukičević iz Makedonije.

Na Konvenciji su se prisutnima imali prilike obratiti, i zahvaliti slovenskim Lionsima na velikoj podršci aktivnostima hrvatskog Distrikta i klubova koju su pružali tijekom cijele Lions godine 2016./17., IPDG Dražen Melčić i RC Vesna Boinović Grubić.

Nakon uspješne Konvencije, u petak je održana svečana večera povodom 100. godišnjice Lionsa u svijetu.

U subotu je od jutra organiziran cjelodnevni program koji se održavao u samom centru Ljubljane.

Sudjelovalo je svih 56 klubova iz Slovenije, koji su na štandovima nudili svoje specijalitete ali i informacije svim građanima o Lajonizmu. Nakon pozdrava i obraćanja Ljubljanskog župana Zorana Jankoviča, svi Lionsi su predvođeni limenom glazbom išli u kružni mimohod kroz područje centra Ljubljane. Na kraju su domaćini za svoje goste organizirali atraktivnu vožnju brodom rijekom Ljubljanicom.

Čestitamo slovenskim Lionsima na vrloj uspješnoj godini humanitarnog volonterskog služenja i na savršenoj organizaciji i izvedbi samo Konvencije i svih događanja u njenom sklopu.

Galerija: