Poziv na Špancirfest 2017 u Varaždinu - NCLC Varaždin Millennium pomaže djeci oboljeloj od dijabetesa

Datum: 
17. Kolovoz 2017 - 27. Kolovoz 2017
Mjesto: 
Varaždin
Kontakt osoba: 
Karmenka Medenjak
Tel/Mob: 
091/533-5978

Drage sestre i braćo Lionsi,

kao što već znate, od 18.8.-27.8.2017. godine u Varaždinu se po 19. put održava međunarodno poznati najveći festival u sjeverozapadnoj Hrvatskoj - ŠPANCIRFEST.

New Century Lions Club Varaždin Millennium tradicionalno sudjeluje na Špancirfestu. Naše sudjelovanje je uvijek humanitarnog karaktera, pa će tako i ove godine sredstva prikupljena donacijama biti namijenjena za odlazak djece oboljele od dijabetesa u ljetne edukativne kampove u organizaciji Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga, a po potrebi i u ljetne edukativne kampove u organizaciji KBC Rebra te drugih organiziranih ljetnih edukativnih kampova za djecu i mlade sa šećernom bolešću.

Boravak u navedenim kampovima je kombinacija odmora i edukacije. U cjelodnevnoj brizi za djecu i mlade sudjeluje tim liječnika, medicinskih sestara, psihologa, voditelja tjelesne aktivnosti i animatora. Na taj način djeca i mladi imaju priliku upoznati puno drugih sličnih njima i mnogo naučiti o svojoj bolesti. Nakon povratka kući s ljetnog kampa djeca i mladi se osjećaju samostalnije i osposobljenije za bolju kontrolu svoje šećerne bolesti.

Stoga, ako namjeravate prošetati Varaždinom za vrijeme Špancirfesta, nemojte zaboraviti posjetiti i našu kućicu koja će biti smještena u Uršulinskoj ulici. U kućici Kluba moći ćete pronaći razne ručno rađene proizvode od keramike i drva, a tu naročito želimo istaknuti kontinuiranu suradnju sa Zajednicom Cenacolo i Centrom za odgoj i obrazovanje osoba sa posebnim potrebama „Tomislav Špoljar“. Također, u jutarnjim smjenama kod kućice Kluba bit će i članovi Društva za zaštitu od dijabetesa Varaždin, koji će špancirerima besplatno mjeriti šećer.

Radno vrijeme kućice:

ponedjeljak – petak: 9,00-12,00  i  17,00-22,00

subota – nedjelja:   10,00-22,00  

Također, našu humanitarnu akciju možete podržati i uplatom donacije na račun NCLC VARAŽDIN MILLENNIUM otvorenog za humanitarnu akciju (PBZ) IBAN: HR1623400091510875433 s naznakom „za humanitarni Špancirfest 2017.“.

Posjetite Varaždin za vrijeme Špancirfesta i dobro se zabavite. Dođite se podružiti s nama, odaberite neke od proizvoda kao dragu uspomenu ili kao poklon, a svojim dobrovoljnim prilogom pripomognite u ostvarenju plemenitog cilja ove humanitarne akcije.

Mi služimo!

 

Predsjednica NCLC Varaždin Millennium

Karmenka Medenjak

 

Evidencijska oznaka humanitarne akcije: VŽ-HA/LD-17-13

DodatakVeličina
NCLC M - Spancirfest.jpg134.79 KB