Poster mira za Lions godinu 2016./2017.

na jednoj od akcija Poster mira - znak

Dragi lions prijatelji,

            lijepo vas molim da angažirate osnovne škole u svojoj sredini osobnim kontaktima i instrukcijama za sudjelovanje na natječaju za Poster mira 2017.-2018. Natjecati se mogu učenici uzrasta 11, 12 i 13 godina.

            Osnovne propozicije: Učenički radovi trebaju imati dimenzije ne manje od 33 do 50 cm, niti veće od 50 do 60 cm. Dozvoljene su različite tehnike slikanja i crtanja izuzev uporabe ulja i akrila. Nisu predviđene  fotografije, kao ni računalne animacije. Poželjno je slikati i crtati u olovci, kreonu, ugljenu, pastelu, drvenim bojicama, flomasterima i slično. Trodimenzionalni radovi neće biti prihvaćeni. Radovi ne smiju imati ništa što je lijepljeno, pričvršćeno ili uvezano na bilo koji način.

            Nije dopušteno pisati po slici, dakle bez riječi i slova u kompoziciji slike.

            Površina radova mora biti zaštićena lakom za kosu da se spriječi osipanje praha/runjenje.

            Na poleđini radova obvezatno je napisati: ime i prezime učenika, starost, razred, ime škole i adresu, ime nastavnika likovnog odgoja,  navesti tehniku slikanja ili crtanja, dimenzije radova, te ime i prezime ravnatelja škole ili institucije i ime Lions kluba - sponzora.

            Rok za dostavu učeničkih radova je najkasnije do 1. studenoga 2017. godine. Radovi koji ne stignu do toga roka neće se moći uvrstiti u konkurenciju. Distriktualno povjerenstvo izabrat će i nagraditi ukupno četiri rada, od kojih će jedan biti poslan u LC International USA. Od ukupno 24 finalista izabrat će se pobjednik koji će biti nagrađen s 5.000 $ u nacionalnoj valuti i diplomom, a ostali će biti nagrađeni s 500$ i diplomom. Pobjednik će moći prisustvovati danu Lionsa u Ujedinjenim narodima u New Yorku. Nakon izbora svi će radovi biti izlagani na dječjim izložbama diljem Amerike.

            Radove molim slati na adresu:

izv.prof.dr.sc. Irella Bogut

 Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti

Ulica cara Hadrijana 10, 31000 Osijek

 

Osijek, 15. rujna 2017.

                                                                                                    predsjednica Povjerenstva za Poster mira

                                                                                                                        Irella Bogut

 

DodatakVeličina
NATJEČAJ ZA POSTER MIRA 2017.docx88.9 KB
Galerija: